AcasăNewsHalucinant! Curse ilegale de carute in judetul Constanta! (VIDEO)

Halucinant! Curse ilegale de carute in judetul Constanta! (VIDEO)

Carutasii si-au facut un obicei, la fiecare final de saptamana, din a se intalni pe drumurile judetene sau chiar pe autostrada, unde se intrec fie pentru sume de bani, fie pentru vreo fata pe care vor s-o cucereasca.

Proprietarii cailor nu au pic de mila pentru bietele animale, singurul lor scop fiind acela de a castiga cursa. Politistii constanteni recunosc faptul ca judetul de la malul marii este gazda curselor ilegale ale carutasilor, dar nu prea au cum sa impiedice acest „trend”, spun ei. Amenzile pentru tulburarea linistii publice, sau pentru circulatia pe drumuri publice cu atelaj hipo sunt pur si simplu ignorate de faptasi.

„Aceste curse ilegale intre carute se fac de sute de ani, pentru ca sunt niste obiceiuri vechi tataresti. De obicei, acestea se petrec in toate comunitatile unde exista romi, mai ales ca aceste intreceri au doua roluri. Primul este de a stabili ai cui sunt caii cei mai buni si care pot fi vanduti cu cel mai bun pret, iar pe de alta parte, se pun pariuri pe unele sume de bani sau care pot continua pana la pierderea unor membri ai familiei. Exista si unele persoane care si-au pierdut fetele la astfel de pariuri, care cateodata se termina bine, iar in alte dati se termina cu certuri”, a precizat comisarul sef Ion Ionita, adjunctul Politiei municipiului Medgidia, citat de presa locala.

In ceea ce priveste amenzile, care pot sa ajunga si la 1.000 de lei, oamenii legii trebuie sa admita ca sunt neputinciosi. Dupa ce ii amendeaza pe carutasi, nu mai pot face nimic sa ii si oblige sa le plateasca. „Au fost foarte multi sanctionati. De obicei, le dam amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice sau pentru circulatia pe drumurile publice. Amenda variaza de la 200 la 1.000 de lei. Insa oricate amenzi am da, niciodata nu am putut opri fenomenul. Din nefericire, nu exista o lege in baza careia sa ii confisti caruta. Pericolul este imens, pentru ca si ei se pot rasturna si pot sa genereze accidente cu victime sau pot intra in coliziune cu alte masini care circula regulamentar si sa se produca adevarate tragedii”, a mai precizat comisarul sef Ion Ionita.

[youtube]xI5sEgw-zl0&NR[/youtube]

 

author avatar
Alina Costache
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger