AcasăNewsHalucinant! Cum se umflă numărul morților de Covid

Halucinant! Cum se umflă numărul morților de Covid

Numărul real al celor care au fost ”uciși” de Covid ar putea fi de sub 100

Sistemul absolut aberant impus de Ministerul Sănătății la numărarea morților de Covid creează situații absurde. Astfel, medicii atestă o altă cauză a morții și totuși îi raportează pe lista victimelor coronavirusului. Mai mult, cei care au decedat din cauza bolilor grave de care suferă sunt testați o singură dată post-mortem, chiar dacă rezultatele nu sunt întotdeauna certe, și raportați drept ”covizi”. 

Pentru că secțiile ATI se încăpățânează să rămână aproape goale, șefii care gestionează pandemia și-au îndreptat atenția către morți, cu efectul psihologic de a speria populația cu numărul cât mai mare al acestora. 516  decedați sună, fără îndoială, mult mai dramatic decât câteva zeci. O simplă analiză a morților raportați de Ministerul Sănătății arată că aproape toți cei care și-au pierdut viața erau atât de grav bolnavi încât contactarea coronavirusului, reală sau nu, n-ar fi avut niciun efect asupra deznodământului. O altă observație este aceea că cei mai mulți dintre decedați nu aveau niciun fel de simptom asociat cu noul coronavirus, ci doar bolile cronice de care sufereau, ajunse în stadii foarte grave. Decesul numărul 505 al unei femei de 66 de ani din Hunedoara poate fi emblematic pentru înșelătoria raportării morților. Și asta pentru că femeia a fost internată în comă pe secția ATI a Spitalului Municipal Hunedoara în data de 14 aprilie, după un atac vascular-cerebral. Testată și confirmată cu Covid în 15 aprilie, bolnava a murit în 21 aprilie. În acest caz mai mult decât evident chiar și medicii care au raportat-o mort Covid au precizat într-o paranteză că atacul vascular-cerebral a fost cauza morții. Un alt deces controversat a fost cel cu numărul 504. O femeie de 83 de ani din Timiș a sunat în ziua de 20 aprilie la 112 pentru afecțiunea cardiacă de bază, murind în aceeași zi. Conform procedurilor, aceasta a fost testată după deces și confirmată cu Covid, deși suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie și insuficiență circulator cerebrală. În foarte multe cazuri rezultatele testelor au venit după decesul pacienților, cauza morții fiind clar multitudinea de boli extrem de grave de care sufereau aceștia. În decesul 495, al unui bărbat de 66 de ani din Gorj, care a fost internat în 5 aprilie și a murit în 7 aprilie, cu rezultat pozitiv Covid venit în 8 aprilie, fiecare dintre bolile pentru care fusese, de fapt, adus în spital, îi putea fi fatală. Bolnavul avea insuficiență cardiacă congestivă, cardiopatie dilatativă, tulburare de conducere intraventriculară, pleurezie, hepatită cronică, boala pulmonară obstructivă cronică și emfizem pulmonar. Cu toate acestea, autoritățile au decis că omul a murit de Covid.

Care este scopul?

După cum ne-a anunțat președintele Iohannis, ieșirea din case se va produce doar dacă scade numărul morților și al infectaților. Cele peste 100.000 de teste făcute până în prezent nu înseamnă însă mare lucru. Pentru că numărul de persoane testate este mult mai mic, având în vedere că, în afara celor morți, fiecare persoană este testată de trei ori. Testările se fac doar în focare, astfel că numărul real de români cu Covid nu are cum să fie cunoscut, estimările neoficiale fiind de 30% din populație, iar cele oficiale, de 10% din populație. În consecință, numărul de infectați este strict legat de numărul de persoane testate, care continuă să fie unul dintre cele mai reduse din Europa. În ce privește numărul morților, în afara raportărilor absurde din spitale, o ordonanță a Guvernului publicată în Monitorul Oficial a stabilit că oricine moare în perioada de izolare sau de carantină să fie declarat deces Covid, fără niciun fel de autopsie. Și atunci cugetarea ironică, potrivit căreia în România nu se mai moare de boli de inimă și de cancer, ci doar de Covid, devine cât se poate de realistă. Chiar dacă ”victimele” Covid, în marea lor majoritate cu vârste foarte înaintate, sufereau de demență mixtă, atrofie cerebrala, boala Altzheimer, Boala Parkinson, dublu bypass cardiac, emfisem pulmonar, TBC, înfundare carotidă și, uneori, de toate la un loc.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
8.279 afisari

3 COMENTARII

  1. Felicitări pentru curaj, verticalitate, omenie, ADEVĂR,nuanțare etcetea, Claudia Marcu și echipa ” National”, în general. Nu a murit curajul și spiritul omenesc, în România! Vă mulțumim!

  2. Imi aduc aminte de decedatul cu nr. 2 ,daca nu ma insel ,un barbat de 84 de ani,declarat ca mort din cauza covid 19 ,cu multiple afectiuni cronice grave, cancer in faza terminala, etc., plus varsta, care putea deceda si daca cineva ii punea o piedica !

  3. „Fara numar. fara numar”, ca sa prelungeasca arestul la domiciliu, sa ne restranga libertatile cetatenesti, sa duca economia de rapa ca sa aiba motiv sa se imprumute cat mai mult, sa ne indatoreze pe noi, copiii nostri si copiii copiilor nostri!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger