AcasăNewsHalucinant! Aproximativ 20.000 de minore au devenit mame

Halucinant! Aproximativ 20.000 de minore au devenit mame

Institutul National de Statistica face precizari halucinante despre tinerele care aduc pe lume copii la varste la care ar trebui sa se joace cu papusile.

Astfel, potrivit datelor publicate, rezulta faptul ca in anul 2017 s-a inregistat un numar de 18.656 nasteri la mame cu varsta sub 19 ani, din care  698 nasteri la mame cu varsta sub 15 ani. Mai mult, prin programul de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt sprijinite un numar de 889 mame minore, care indeplinesc conditiile de eligibilitate, respectiv aceea de a frecventa cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar. Tinerele care devin mama la varste foarte fragede sunt consiliate pentru a le educa cum sa-si  cresca nou nascutii.

De altfel, reprezentantii Ministerul Muncii au precizat ca organizatia SERA Romania a incheiat parteneriate cu 28 de Directii Generale de Asistenta si Protectie a Copilului din tara pentru a implementa o serie de programe de preventie a sarcinii nedorite. Un alt proiect este cel implementat de „Word Vision Romania, incepand cu 2016 pentru o perioada de 3 ani, prin care dezvolta si implementeaza un model integrat de servicii de ingrijire maternala si de planificare familiala, care vizeaza femeile vulnerabile din Romania rurala, sustinand eforturile guvernamentale pentru imbunatatirea asistentei medicale materne. (…) Initiativa vizeaza 15.000 de femei din 30 de comunitati rurale, din 3 judete: Dolj, Vaslui si Valcea. Judetele au fost selectate pe baza ratei de saracie si a mortalitatii materne: in judetul Dolj, rata mortalitatii materne este de patru ori mai mare decat rata nationala, in timp ce in Valcea si Vaslui rata mortalitatii materne este de doua ori mai mare decat rata nationala”, potrivit raspunsului Ministerului Muncii. De asemenea, una dintre masurile prezentate de Ministerul Muncii a fost cea a introducerii in curricula scolara a orelor „sanatatea reproducerii si a sexualitatii”. Medicii sunt de parere ca fenomenul este in crestere.  Acestia sustin ca pericolul la care sunt supune adolescentele insarcinate este dublu. Totodata, Costel Lupascu, deputat PSD,  a atras atentia asupra „educatiei precare in ceea ce priveste problemele sexale si de prevenire a sarcinilor, lipsa informarii, dar si proasta comunicare dintre parinti si copii nu fac altceva decat sa creasca numarul mamelor minore, dar si al avorturilor”. Conform statisticilor, anul trecut au fost abandonati aproximativ 40.000 de copii.

author avatar
Ramona Feraru
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger