AcasăNewsHaineala si Sima nu mai sunt secretari de stat in MJ. Nemultumirea...

Haineala si Sima nu mai sunt secretari de stat in MJ. Nemultumirea lui Iordache

Dupa ce Procurorul General a propus acest lucru, Sectia pentru procurori din cadrul CSM-ului a admis, vineri dimineata, cererea lui Lazar, privind incetarea detasarii secretarilor de stat Haineala si Sima la Ministerul Justitiei.

„Cred ca decizia este benefica, este mai bine nu numai pentru cursul anchetei, pentru impartialitatea anchetei, dar si pentru cei doi procurori sa fie acasa, in Ministerul Public, la dispozitia Ministerului Public”, considera Procurorul General Lazar.

Nu de aceeasi parere a fost, insa, ministrul Justitiei. Intrebat daca i se pare ca aceasta retragere a celor doi era necesara, Florin Iordache a dat urmatorul raspuns: „fara indoiala nu, asta am si spus-o in cadrul dezbaterilor acolo (de la CSM-n.r) (…) fara indoiala aceasta solicitare nu isi are un temei juridic”.

Va amintim ca aceasta solicitare adresata CSM-ului in cazul Oanei Schmidt Haineala si a lui Constantin Sima vine pe fondul anchetei demarate de DNA in chestiunea redactarii OUG pe modificarea Codurilor. DETALII AICI.

210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger