AcasăNewsHai la scoala cu WC in curte!

Hai la scoala cu WC in curte!

Azi, au inceput scolile, acele incinte unde se formeaza viitorul Romaniei. O Romanie care pare desprinsa din Africa, nu parte integranta a UE. Spre exemplu, copii nostri invata inca in scoli fara apa curenta si cu WC-urile in curte, la „dos”.

Anul scolar 2016-2017 a inceput cu 1.000-1.500 de scoli fara autorizatie sanitara, majoritatea problemelor fiind cauzate de lipsa apei potabile in zonele respective. Nu o spunem noi, ci chiar secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Cristina-Monica Anisie: “Vreau sa fie foarte clara problema autorizatiilor sanitare. Avem peste 4.000 de cladiri in care functioneaza intre 1.000 si 1.500 de scoli fara autorizatie sanitara. Ca sa fie si mai clar, in Maramures, spre exemplu, avem o scoala care are in administrare opt cladiri. Deci peste 4.000 de cladiri nu inseamna tot atatea scoli. Apoi, cele mai multe unitati nu primesc autorizatie sanitara intrucat nu au apa curenta. Dar acolo nu exista apa curenta in toata localitatea, nici la dispensar, nici la scoala, nicaieri. Sunt probleme nerezolvate de decenii”.    Aici, o sa precizam ca, daca aceste scoli nu au apa curenta, nu au nici toalete in interior. Deci, a ramas cum am stabilit, facem carte si ne stergem la fund, alte cateva decenii, cu hartie A 4 bine mototolita. Ministerul Culturii spune, prin aceeasi gurita de aur, ca nu e vina lui, a ministerului. Dar a cui e, femeie, sa stim si noi cine trebe luat la suturi? Ciolos? Borc? Sau aveti deja un acar Paun la dospit? Fir-ati-ai naibii cu melcii vostri!

author avatar
Catalin Dumitrescu
905 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca nu ati dezvoltat mai mult subiectul. Se intorc banii cu lopata in tara asta, dar pentru copii si spitale nu se gasesc. si aia care sunt, mizilic, sunt furati. vai mama noastra!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger