AcasăNewsCum explică FRF umilirea de care au avut parte Hagi și Popescu...

Cum explică FRF umilirea de care au avut parte Hagi și Popescu la meciul Austria – Macedonia. Generația de Aur, alungată la tribuna a II-a pe Național Arena

meciHagi și Popescu, umiliți la EURO! Legendele, trimise la tribuna a doua, politicienii la VIP (FOTO)

Jucătorii din Generația de Aur Gheorghe Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au urmărit meciul de la EURO 2020 dintre Austria și Macedonia de Nord de la tribuna a doua a Arenei Naționale, în timp ce oficialii FRF și mai mulți politicieni au fost repartizați în zona VIP.

În timp ce legendele fotbalului românesc au urmărit meciul printre fani, în lojă au stat politicieni precum Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan. În tribuna oficială s-au mai aflat și Vasile Dâncu, din partea PSD și un apropiat al șefului FRF, dar și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care a stat în dreapta ministrului de interne.

Protocol de lux pentru politicieni

Toți cei care au avut locuri la VIP, scrie site-ul gsp.ro, au beneficiat de un protocol de lux. În spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

Gheorghe Popescu a declarat că se aştepta să primească alt bilet, la oficială. „În protocolul cu UEFA, s-a acordat o cotă-parte de 700 de bilete Primăriei. Atât! Ulterior, aceste 700 de bilete au fost împărţite, jumătate-jumătate, între Primărie şi Guvern. Şi am cumpărat pentru prieteni din cota Guvernului, toate erau la tribuna a II-a”, a declarat fostul jucător al echipei naționale de fotbal.

Gică Popescu și Gică Hagi alături de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu foto Facebook Stelian Bujduveanu

Dorinel Munteanu: „Mă doare sufletul”

Dorinel Munteanu spune că a fost dezamăgit că a fost repartizat la tribuna a doua, dar că, totuși, din pasiune pentru fotbal, a ales să meargă la meci.

„Pentru mine a fost o surpriză foarte mare că am primit un loc la tribuna a doua. Ce să spun? Nu am cuvinte. Din păcate, am fost repartizat în acea zonă. Chiar l-am sunat pe Gică Popescu și l-am întrebat unde are bilet. Mi-a zis că la tribuna a doua. La un asemenea eveniment… ce să facem.. Am zis că mă duc pentru fotbal. Pentru mine nu înseamnă nimic un loc pe fotoliu sau la VIP. Ce să spun, așa am fost repartizat, tratat. Mă doare sufletul, dar ce să facem”, a declarat Dorinel Munteanu la Digi Sport.

Gheorghe Hagi a afirmat la rândul său: „N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat”.

FRF aruncă vina pe UEFA

Federaţia Română de Fotbal a găsit scuze pentru situația creată și susţine că întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii.

„Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA. În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF”, se arată în răspunsul FRF.

author avatar
Andreea Vlad