AcasăNewsHackerul care i-a spart e-mailul sefului SRI, trimis in judecata

Hackerul care i-a spart e-mailul sefului SRI, trimis in judecata

Lehel a fost deja condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ca in 2009, sub pseudonimul “Micul Fum”, a spart conturile mai multor vedete autohtone

Marcel Lazar Lehel, aradeanul acuzat ca a spart, printre altele, si mailul directorului SRI, sub pseudonimul „Guccifer”, a fost trimis in judecata.

Lehel a fost deja condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru ca in 2009, sub pseudonimul “Micul Fum”, a spart conturile mai multor vedete autohtone

El va fi judecat pentru accesarea fara drept a unui sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si violarea secretului corespondentei. Pe 22 ianuarie, procurorii DIICOT au descins in locuinta aradeanului Marcel Lazar Lehel, despre care stiau ca se ascunde sub identitatea celebrului hacker “Guccifer”, care ii sparsese in luna decembrie si sefului SRI adresa de mail.

Tintele lui Guccifer

Ancheta DIICOT a avut la baza informatiile furnizate de structurile specializate din SUA, respectiv US Secret Service. De altfel, hackerul este cel care a spart contul de e-mail al fostului secretar de stat american Colin Powell, unde a descoperit discutii intime ale acestuia cu europarlamentarul PSD Corina Cretu. Lista „victimelor”  lui “Guccifer” cuprinde, pe langa Colin Powell si George Maior, unii membri ai familiilor Bush si Rockefeller, dar si ale unor oficiali ai Administratiei Obama. In vizorul hackerului roman s-au aflat si persoane din industria de entertainment, oameni de afaceri, academicieni, diplomati, oficiali militari si guvernamentali, precum si jurnalisti – actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene.

author avatar
National
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger