AcasăNewsHackerul care a spart contul de email al sefului SRI George Maior,...

Hackerul care a spart contul de email al sefului SRI George Maior, condamnat la sapte ani inchisoare!

Marcel Lazar Lehel, sau Guccifer – cum mai este el cunoscut, hackerul care a spart contul de e-mail al directorului SRI, George Maior, a fost condamnat vineri de Tribunalul Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare.

Instanta l-a condamnat pe Marcel Lazar Lehel la patru ani inchisoare, la care s-a adaugat o pedeapsa de trei ani, data in 2012 de Judecatoria Sectorului 3, astfel incat hackerul va executa sapte ani de inchisoare, scrie romaniatv.net. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Procurorii DIICOT il acuza pe Marcel Lazar Lehel ca, in cursul anului 2013, a accesat in mod repetat si ilegal, conturile de e-mail ale unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale aflate in posta electronica. Printre persoanele al caror e-mail a fost spart de Guccifer se afla directorul SRI, George Maior, si europarlamentarul PSD Corina Cretu.

Totodata, Marcel Lazar Lehel a transferat neautorizat in propriul sistem informatic datele informatice aflate in conturile de e-mail compromise. De asemenea, hackerul a divulgat continutul corespondentei catre public, cu scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor in cauza.

Marcel Lazar Lehel a devenit celebru dupa ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, intre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller, dar si ale unor vedete din SUA.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger