AcasăNewsHackerii filipinezi s-au pus pe capul diplomatilor romani!

Hackerii filipinezi s-au pus pe capul diplomatilor romani!

Dupa ce ani la rand ne obisnuisem cu faimoasele scrisori nigeriene, prin care un asa zis ex-lider african, exilat, avea nevoie de-un roman ca sa-si recupereze “multele milioane” de dolari, iata ca metoda a fost preluata si de catre filipinezi, care spera ca astfel sa scape de saracie.

Doar in ultimele cateva zile ne-au fost semnalate doua cazuri in care hackerii din Filipine au “spart” conturile de e-mail ale unor diplomati si, folosindu-se de listele de prieteni gasite acolo, le-au scris acestora in numele titularilor, cerandu-le sume consistente de bani, pe motiv ca, in timpul unei excursii la Manila, li s-au furat actele si banii si au nevoie urgenta de ajutor.
Prima victima a fost consulul onorific al Columbiei la Salonic, dl. Aristides Ioannu, care avand si foarte multe afaceri in Romania sta destul de mult si la Bucuresti, iar cel de-al doilea este ex-consulul general al Romaniei la Hong Kong, dl. Sorin Vasile. Este posibil ca dl. Vasile sa fi avut ghinionul de-a fi tinta acestor atacuri cibernetice pentru ca, din nefericire pentru domnia sa,  chiar daca pe site-ul MAE apare numele noului consul general, adica d-na  Talida Goean, pe site-rile din Hong Kong apare tot numele sau (http://www.consulate-hongkong.com/romania.html), asa ca hotii, logic, au vizualizat site-urile din zona, adica pe cele asiatice si nu pe cele corecte, din Romania!

Avem doua variante, respectiv aceea de-a ne proteja mai bine parolele de la e-mailuri sau sa asteptam ca filipinezii sa se plictiseasca de diplomatii romani, sau de cei care traiesc prin Romania  si sa mai treaca si la alte natiuni!

author avatar
Silviu Ionescu
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger