AcasăNewsHackerii Daesh vor fi mai periculosi decat atentatele

Hackerii Daesh vor fi mai periculosi decat atentatele

Statul Islamic a inceput sa recruteze hackeri si de la Anonymous

Statul Islamic recruteaza masiv hackeri iar razboiul electronic pe care-l pregateste risca sa aiba un impact mai devastator decat atentatele kamikaze.

Statul Islamic a inceput sa recruteze hackeri si de la Anonymous

Dupa atacul terorist de la redactia Charlie Hebdo, comunitatea virtuala Anonymous a declarat razboi terorismului. Insa, unul din membri acesteia, un inginer informatician elvetian convertit la Islam s-a alaturat ISIS, potrivit unui fost lucrator al serviciilor secrete elvetiene, Jean-Paul Rouiller, fondator al ”Geneva Centre for training and analysis of terrorism”, informeaza Le Point. Rouiller a atras atentia asupra recrutarilor masive de hackeri pe care le face ISIS, contand pe sprijinul unor grupuri de informaticieni de varf, titulari de diplome universitare. Potrivit serviciilor de informatii franceze, acesti experti functioneaza ca o ”celula de asistenta informatica”. In ziua in care teroristii vor avea capacitatea sa ne atace retelele informatice si tot ce este conectat pagubele vor fi de neimaginat, mult mai devastatoare ca atentatele sinucigase, avertizeaza Rouiller. ”Sunt suficienti 40 de cybercriminali experimentati ca sa puna o tara in genunchi. Pot afecta telecomunicatiile, transporturile, sursele de energie”, au estimat diversi speakeri care au participat, la Neuchatel, la un colocviu consacrat luptei impotriva cybercriminalitatii. Exemplificand aceste pericole,  specialisti in criminalitate informatica au relatat ca, in timpul conflictului ruso-georgian, Rusia a reusit, cu ajutorul informaticii, sa tina toata aviatia georgiana la sol…

Centru european de contraterorism

Un nou Centru european de contraterorism va intra in actiune luna aceasta pentru un mai bun schimb de informatii intre tarile europene, a declarat pentru AFP directorul Europol, Rob Wainwright. Proiectul unei asemenea structuri a fost anuntat in aprilie anul trecut de catre UE. Wainwright a indicat si ca noul centru va permite mai bine supravegherea activitatilor ISIS si altor grupari teroriste pe internet si pe retelele sociale, in special in ce privesc propaganda si metodele de recrutare ale acestor grupari.

author avatar
Tudor Borcea
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger