AcasăNewsGuvernul vrea un "Silicon Valley" romanesc

Guvernul vrea un „Silicon Valley” romanesc

(foto: oradesibiu)

Guvernul doreste infiintarea, la Cluj, a „Silicon Valley”, un oras in care sa se adune companiile IT din tara si din strainatate.

(foto: oradesibiu)

Guvernul roman doreste sa infiinteze, dupa model american, un oras de tip „Silicon Valley”, loc in care sa se adune companiile IT din tara si din strainatate. Potrivit ministrului delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, citat de RTV, acesta  ar urma sa se infiinteze la Cluj, zona in care, conform ministrului, exista potential.

„Propunerea noastra pentru Cluj, bazat pe cum a evoluat orasul si care este potentialul si capitalul uman, este ca vrem sa dam drumul la un Silicon Valley. Practic, este o aglomerare de afaceri din IT, cu incubator, cu parte de accelerator, si vom avea niste ancore, companii internationale mari, care vor avea revarsari pozitive si pentru societate si pentru unitatile de invatamant din Cluj”, a spus Isar.

Conform ministrului, statul va lua masurile necesare pentru ca proiectul sa devina realizabil, urmand sa faciliteze accesul la finantari europene si la garantii de stat. „Statul poate vorbi cu mediul privat si sa transmita «cine vrea sa intre in aceasta afacere», se transfera credibilitatea de la nivel de stat la nivel de Cluj, astfel incat partenerii externi sa poata intra intr-o astfel de formula „, a adaugat Lucian Isar.

author avatar
Ionut Zgimbau
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger