AcasăNewsGuvernul vrea să crească impozitul pe salarii. Angajații care vor plăti statului...

Guvernul vrea să crească impozitul pe salarii. Angajații care vor plăti statului mai mult de jumătate din leafă

bani

Românii care încasează salarii mai mari ar putea fi impozitați suplimentar de către stat. Guvernul pregătește un act normativ care va introduce noi praguri de impozitare în funcție de veniturile câștigate.

Guvernul pregătește supra-impozitarea românilor care obțin salarii mai mari. Vizați vor fi, cu precădere, angajații firmelor care activează în domeniul IT sau în cel al dezvoltării tehnologiilor de vârf, unde salariile ajung la câteva mii de euro pe lună.

Salariile IT-iștilor, supraimpozitate

O astfel de măsură a fost propusă de PSD încă din momentul intrării la guvernare, în actuala coaliție. Cei din PNL s-au opus introducerii unui impozit progresiv și au rezistat până acum, la presiunile colegilor de guvernare. Conform Antena 3, se pare că rezistența a ajuns la final, mai ales că se apropie și termenul la care funcția de premier va fi preluată de Marcel Ciolacu.

Conform scenariului care se conturează la nivel guvernamental, supraimpozitarea veniturilor salariale ar porni de la 10.000 de lei. Pentru salariile care depășesc această valoare va fi introdus un impozit suplimentar, de 6%. Astfel, de la 10% cât este cota unică, se va ajunge la un impozit de 16 %.

Concret, arată analiza Antena 3, pentru un venit net de 10 000 de lei, adica un brut de aproximativ 17.000 de lei, de la impozitul de 10% plătit acum, adică 1100 de lei, se va ajunge la un impozit de 16%, ceea ce înseamnă încă 700 de lei plătiți către stat. În total, un angajat va plăti un impozit de circa 1.800 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
8.799 afisari

16 COMENTARII

  1. Scalvilor în Imp Roman li se lua de către stăpîn jumătate din ce făceau. Acesta din urmă se îngrijea de locuințele supușilor și altele.
    Dacă punem toate birurile (impozit, TVA, accize, șomaj, s.a.) la socoată azi ne iau mai mult decît sclavilor. Și noi ne ocupăm de locuință și alte cele.
    În Dacia și ținuturile locuite de străbunii noștri nu a fost robie, sclavie, decît vremelnic, adusă de romani și, mai tîrziu de domnitorii și boierii străini.
    După cum înaintașii noștri nu au cerut niciodată drepturi ci doar redobîndirea drepturilor luate, românii s-au născut liberi, tot așa trebuie să facem noi azi. Astfel nu e vorba de revoluție sau răscoală e doar readucerea tuturor instituților la menirea pentru care au fost făcute.

    • cam greu acum cu revisalul si restrangerea eliberarii de numerar mai ales pentru firme. mai degraba or sa importe paki si bengalezi iar pe aici o sa fie un fel de albania. asta sau o dam direct in mad max

  2. La pus biruri si ciordeala toate partidele de lichele care au guvernat dupa 89 se pricep. Cu pensiile o rezolva in acest secol, in fiecare zi fabrica cate o lege.

  3. iesiti la vot in 2024 si taiati orice lista cu PNL , USR, PSD… Daca vor fi multi la vot , vom vedea schimbari..
    Daca nu, sa va multumiti sa muriti singuri , cu copiii plecati afara la munca…
    :((((

  4. Să impozite salariile și indemnizațiile lor ,să plătească mîncarea care o mănîncă mai mult gratis, să aive salariul de 2000 de lei ca toți cei lanți
    Pune impozite și taxe pe capul nostru să aive porci ce mînca

  5. Indivizii ăștia sunt comunisti dea dreptul. Ce așteptări aveti? Plecati si munciti în altă țară

  6. Lasa ca au de unde sa dea…mai ales cei din IT. Foarte bine le face…eu le-aș lua mai mult de jumătate din leafă si tot ar avea salarii mari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger