AcasăNewsGuvernul vrea sa ceara taxe pe piscine

Guvernul vrea sa ceara taxe pe piscine

Vazand ca nu mai au de unde sa adune bani la bugetul statului, reprezentantii guvernului s-au gandit sa aplice un nou bir: taxa pe piscina.

Autoritatile sustin ca, pana acum,  piscinele erau scutite de impozit,  dar functionarii statului „uita” de faptul ca pamantul pe care se afla acestea este, oricum, taxat, prin impozitul de proprietate, la care se adauga cel pe casa.

Liviu Voinea vede in piscine o sursa pentru bugetul statului

„La reforma proprietatii ne intereseaza in primul rand sa reducem exceptiile, de fapt si la impozitarea  proprietatilor, si la venituri si profit, si la TVA. Incepem cu proprietatea si vedem pe urma”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea.

Biruri pe banda rulanta

Da, o sa vada pe urma contribuabilii care si-au permis „luxul” de a-si amenaja un  mic bazin de inot de 10-20 de metri patrati, pe cele cateva sute de metri patrati de teren pe care si-au construit, cu credit bancar, o casa de 150 de metri patrati. E drept ca, prin acest demers, statul a castigat deja de mai multe ori bani: o data, prin taxele pe cumpararea terenului, apoi pe avizele de constructie, inca o data, prin taxarea firmelor care produc materiale de constructii, apoi, an de an, din impozitul pe cladire si pe teren. Si toate acestea pe banii imprumutati de contribuabil si platiti cu greu din leafa sa lunara. Probabil ca  guvernantii nostri vor sa ia exemplu de la presedintele francez Francois Hollande, care vrea sa taxeze averile mari, doar ca la noi acestea nu exista in scripte. Drept urmare, guvernantii nostri se vor multumi sa  stoarca bani „doar” din piscinele „luxoase” ale romanilor care traiesc parca numai ca sa-si achite creditele si taxele.

author avatar
Arpad Dobre
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger