AcasăNewsGuvernul ucrainean a demisionat

Guvernul ucrainean a demisionat

(foto: kmu.gov.ua)

Premierul ucrainean Mikola Azarov a demisionat. Decizia acestuia antreneaza demisia intregului Guvern.

(foto: kmu.gov.ua)

Premierul Mikola Azarov si alti cativa ministri au demisionat in dimineata de 3 decembrie, potrivit kyivpost.com. Decizia nu a fost una surprinzatoare, deoarece acestia au primit mandate de parlamentari la alegerile din 28 octombrie.

Presedintele ucrainean, Viktor Yanukovich, a acceptat demisia premierului si a Guvernului, dar a cerut Cabinetului sa asigure interimatul pana va fi desemnat noul Executiv.

Mikola Azarov se afla in fruntea Guvernului de doi ani si jumatate, de la alegerea lui Ianukovici in functia de presedinte. Azarov a incercat din rasputeri sa faca economia sa-si revina dupa ce a fost lovita de recesiune in anul 2009. Rata de crestere a scazut din nou in acest an din cauza ca exporturile principale, precum cel al otelului, au scazut. Tot el a fost si principalul sustinator al negocierilor cu Rusia in ceea ce priveste scaderea pretului pentru importarea de gaze naturale.

Presedintelui ucrainean ii revine acum decizia de a-i nominaliza din nou pe Azarov si pe ceilalti ministri. Daca decide sa renunte la Azarov, exista zvonuri ca urmatoarea optiune ar fi seful Bancii Centrale, Serhiy Arbuzov.

author avatar
Andra Nesu
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger