AcasăNewsGuvernul turc, contralovitura de stat „judiciara”

Guvernul turc, contralovitura de stat „judiciara”

Erdogan i-a „sanctionat” pe cei care au destabilizat Guvernul

Dupa ce a denuntat, intr-un discurs, „tentativa de lovitura de stat judiciara” a unei factiuni care are legaturi primejdioase cu sistemul juridic, premierul turc a trecut la fapte.

Guvernul turc a concediat 350 de politisti care au avut legatura cu arestarile in cazurile de coruptie ce au condus la o remaniere a Cabinetului.

Erdogan i-a „sanctionat” pe cei care au destabilizat Guvernul

Sefi de politie, destituiti

Printre persoanele demise se afla sefi ai serviciilor responsabile cu lupta impotriva infractiunilor financiare, pirateria informatica si crima organizata, de la Ankara. De la primele arestari din cadrul scadalului de coruptie, care au avut loc la 17 noiembrie, Guvernul a sanctionat deja zeci de oficiali de rang inalt din cadrul politiei, printre care seful politiei de la Istanbul, acuzati ca nu au informat in legatura cu evolutia anchetei judiciare. 20 de oameni de afaceri si politicieni apropiati ai puterii au fost arestati in urma anchetei, trei ministri au demisionat si a fost efectuata o importanta remaniere a Guvernului.

Complot din cauza banilor

Tayyip Erdogan a acuzat in mod indirect factiunea lui Fethullah Gülen ca se afla la originea unui complot care vizeaza destabilizarea Guvernului cu trei saptamani inaintea alegerilor muncipale. Mult timp aliata a partidului islamo-conservator AKP (Dreptate si Dezvoltare), miscarea lui Fethullah Gülen a intrat in conflict cu Guvernul dupa ce s-a opus unui proiect de educatie ce implica inchiderea unor scoli private, care constituiau pentru confrerie o importanta sursa de venituri.

author avatar
Adina Mutar
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger