AcasăNewsGuvernul trimite Bulgariei 80.000 saci de nisip ca ajutor de urgenta

Guvernul trimite Bulgariei 80.000 saci de nisip ca ajutor de urgenta

Romania va trimite Bulgariei un ajutor de urgenta constand in 80.000 saci de nisip, in urma solicitarii adresate Uniunii Europene de catre tara vecina, a anuntat premierul interimar Catalin Predoiu.

Decizia a fost luata prin hotarare adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului interimar. Sacii provin din Rezerva Administratiei Nationale a Apele Romane si vor ajunge in Bulgaria in cursul zilei de joi, a mai spus Predoiu. Zapada care s-a topit la sfarsitul saptamanii trecute si precipitatiile sub forma de ploaie si ninsoare au provocat inundatii masive in sudul Bulgariei, in regiunea Haskovo.

Un baraj rupt a provocat inundatii in satul Biser din regiunea Haskovo, unde au murit opt persoane. Autoritatile au decretat miercuri zi de doliu national pentru comemorarea victimelor. Bazinele de apa si raurile s-au revarsat si in regiunea Kardjali din sudul Bulgariei, precum si in alte zone ale tarii. Potrivit editiei electronice a cotidianului Sofia Echo, Bulgaria a cerut asistenta din partea Mecanismului de Protectie Civila al Comisiei Europene.

Comisarul european bulgar, Kristalina Gheorghieva, care detine portofoliul privind ajutorul umanitar, a declarat ca Bulgaria va primi cel mai probabil ajutor european, dar a subliniat ca aproape toata Europa se confrunta cu vreme rea.

author avatar
Ciprian Purice
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger