AcasăNewsGuvernul trebuie sa recupereze de la revolutionari peste 1,8 milioane de lei

Guvernul trebuie sa recupereze de la revolutionari peste 1,8 milioane de lei

(foto: bihon.ro)

Din cauza ca functionarii Casei de Pensii Publice au calculat gresit majorarea cu 15% a indemnizatiilor pentru revolutionari, statul trebuie sa recupereze 1.82 milioane de euro.

(foto: bihon)

16.000 de revolutionari si 200.000 de supravietuitori ai acestuia vor fi nevoiti sa returneze statului 1.82 milioane de euro dupa ce, Corpul de Control al Ministerului Muncii a stabilit ca functionarii Casei de Pensii Publice au calculat gresit majorarea cu 15% a indemnizatiilor a acestora.

Concret, conform unui comunicat al Ministerului Muncii, citat de TVR Info, functionarii, in loc sa aplice majorarea de 15% la cuantumul indemnizatiei la valoare de octombrie 2010, au aplicat-o la cea din iulie 2010.

Pentru a corectarea eroare, banii urmeaza sa fie recuperati in transe lunare, timp de trei ani, revolutionarilor urmand a li se retine, in fiecare luna, cate aproape 78 de lei, iar urmasilor acestora, cate trei lei.

Potrivit ministerului, banii urmeaza sa fie recuperati prin retinerea lunara a unei sume de aproape 78 de lei de la revolutionari, respectiv aproximativ 3 lei de la urmasi, in termenul de prescriptie de trei ani. Totodata, functionarii care au gresit calculele vor fi cercetati administrativ.

author avatar
Ionut Zgimbau
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger