AcasăNewsGuvernul si BNR merg la Bruxelles, pentru negocieri cu FMI

Guvernul si BNR merg la Bruxelles, pentru negocieri cu FMI

Reprezentantii Guvernului si Bancii Nationale Romane se vor deplasa saptamana viitoare la Bruxelles, pentru a purta negocieri cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Actiunea aduce cel putin doua noutati. Este prima data cand astfel de negocieri au loc in afara tarii si, de asemenea, este prima data cand presedintele Romaniei nu va participa la negocieri.

Decizia a fost luata de comun acord, atat reprezentantii FMI, cat si cei ai tarii noastre solicitand ca discutiile pe seama evaluarii a acordului avut de Romania cu FMI, CE si Banca Mondiala sa nu fie folosite in scopuri politice.

Conform Digi 24, una dintre regulile de baza ale FMI este ca reprezentantii Fondului sa nu se implice in politici interne si campanii electorale, astfel ca s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi ca negocierile cu partea romaneasca sa aiba loc la Bruxelles.

Negocierile de la Bruxelles vor avea loc in perioada 16-19 septembrie. Romania va fi reprezentata, cel mai probabil, de premierul Victor Ponta si de Mugur Isarescu, guvernatorul FMI.

De partea cealalta se vor afla Andrea Schaechter, din partea FMI, Istvan Szekely, din partea CE, si Elisabetta Capanelli, din partea Bancii Mondiale.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger