AcasăNewsGuvernul Romaniei stinge lumina cu ocazia Orei Pamantului

Guvernul Romaniei stinge lumina cu ocazia Orei Pamantului

Guvernul Romaniei va stinge lumina pentru o ora cu ocazia Orei Pamantului, sambata, 29 martie.

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a propus, in sedinta de Guvern din 26 martie, ca toate ministerele si institutiile aflate in coordonarea acestora sa se alature initiativei Ora Pamantului 2014. Astfel ca, timp de o ora, pe 29 martie 2014, intre 20:30 si 21:30, in cladirile in care isi desfasoara activitatea, va fi stinsa lumina.

“Am fost foarte bucuros sa gasesc deschidere din partea colegilor din Guvern, in special din partea prim-ministrului Victor Ponta. Astfel, am decis ieri ca tot aparatul central sa faca acest gest simbolic, care are scopul de a da un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale”, a declarat ministrul Attila Korodi, potrivit Realitatea TV.

O astfel de invitatie va fi trimisa si catre presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, precum si presedintilor de consilii judetene. Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din anul 2009, iar la nivel international din anul 2007. Anul trecut peste 7000 de orase din 152 de tari au stins lumina de Earth Hour, pentru a transmite un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si resurselor naturale.

author avatar
Andra Nesu
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger