AcasăNewsGuvernul prelungește şomajul tehnic până la 1 iunie. Turcan, anunț despre zilele...

Guvernul prelungește şomajul tehnic până la 1 iunie. Turcan, anunț despre zilele libere plătite pentru părinți (VIDEO)

foto: gov.ro

Executivul a adoptat, în ședința de joi, în ultima zi în care România se află în stare de urgență în vederea gestionării situației generate de noul coronavirus, o ordonanță de urgență pentru „prelungirea unor măsuri de sprijin pentru oameni și companii, după perioada stării de urgență”, pe mai multe domenii.

La nivel de protecție socială, o decizie a Guvernului vizează șomajul tehnic. „Guvernul a decis prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie 2020, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate în funcţie de evoluția situaţiei epidemiologice. Vorbim despre angajaţi cu contracte individuale de muncă, despre profesii liberale, PFA şi alte categorii de profesionişti”, a anunțat vicepremierul, la finalul reuniunii Cabinetului Orban.

Totodată, Raluca Turcan a precizat că va fi prelungită și „măsura de acordare de zile libere plătite pentru părinți pe perioada suspendării cursurilor anului școlar, adică până pe 12 iunie 2020”.

Nu în ultimul rând, vicepremierul a anunțat ce s-a stabilit în cazul companiilor şi a instituţiilor publice care au peste 50 de angajați. Acestea „vor avea obligaţia de a stabili programe individualizate de muncă, astfel încât între salariaţi să se asigure existenţa unui interval de o oră de la începerea şi terminarea programului, pe o perioadă de trei ore. În felul aceasta, în locurile în care există aglomerări foarte mari încercăm să creăm o departajare a fluxurilor de oameni, tocmai pentru a proteja sănătatea acestora”, a punctat liberala.

sursa foto: gov.ro

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger