AcasăNewsGuvernul Ponta isi propune depolitizarea administratiei

Guvernul Ponta isi propune depolitizarea administratiei

Programul de guvernare USL mentioneaza, intre „prioritati esentiale”, „toleranta zero fata de coruptie si clientelism”, precum si depolitizarea administratiei publice, aratandu-se ca „doar ministrii si secretarii de stat vor fi numiti si sprijiniti politic”.

„Avand in vedere perioada scurta de timp in care va exercita guvernarea, am stabilit urmatoarele prioritati esentiale: respectarea legilor, fara exceptii, fara derogari sau scuze; repararea inechitatilor sociale; implementarea unei viziuni economice de lunga durata, care sa ofere predictibilitate, locuri de munca si sa protejeze resursele naturale ale tarii; depolitizarea administratiei publice. Doar ministrii si secretarii de stat vor fi numiti si sprijiniti politic; toleranta zero fata de coruptie si clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooerare si Verificare”, se arata in preambulul documentului.

USL mentioneaza ca elaborarea programului de guvernare „a tinut cont de perioada relativ scurta de timp existenta pana la alegerile parlamentare, de situatia economica si sociala in care se afla Romania si de contextul international care continua sa fie dominat de incertitudine si instabilitate economica si financiara”.

„Principiul echilibrului intre politicile de consolidare fiscala, sustinerea mediului economic si imperativul protectiei si solidaritatii sociale este unul dintre fundamentele prezentului Program de guvernare”, mentioneaza documentul.

De asemenea, se arata ca „un principiu fundamental de conduita” a noului Guvern este respectarea rolului firesc de for legislativ al Parlamentului.

author avatar
Ciprian Purice
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger