AcasăNewsGuvernul Ponta III pregateste descentralizarea: "La 1 ianuarie 2015 vrem sa fie...

Guvernul Ponta III pregateste descentralizarea: „La 1 ianuarie 2015 vrem sa fie operationala”

Victor Ponta vrea sa aprobe memorandumul cu Rompetrol

Cabinetul Ponta III face din nou planuri pentru descentralizare. Politicienii au cuprins in noul proiect mai multe puncte care nu au fost pe placul liberalilor, dar si o noua strategie pentru ca proiectul sa nu se mai impotmoleasca la Curtea Constitutionala.

Se aduce din nou in discutie transferul porturilor si al politiei la nivel local. Vicepremierul Liviu Dragnea a inceput deja sa se consulte cu autoritatile judetene, in privinta descentralizarii politiei.

In plus, se pregateste si trecerea cinematografelor in subordinea autoritatilor locale. Daca in proiectul anterior era prevazut ca 4-5 sali sa ramana pe langa Ministerul Culturii, potrivit Antena 3, noul ministru Kelemen Hunor doreste ca numarul acestora sa creasca pana la 50, in intreaga tara.

Dupa anularea primului proiect la Curtea Constitutionala, Guvernul are o noua strategie. Intentioneaza sa mearga cu descentralizarea in Parlament.  „Ori mergem cu o singura lege, ori mergem cu un proiect legislativ pe fiecare domeniu in parte. Va fi proiect de lege al Guvernului si venim cu el in Parlament. (…) Macar sa intre in vigoare, operational, de la 1 ianuarie 2015”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

author avatar
Andra Nesu
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger