AcasăNewsGuvernul Ponta II, binecuvantat de Parlament

Guvernul Ponta II, binecuvantat de Parlament

Plenul reunit al celor doua Camere a acordat votul de incredere noului guvern USL

Dupa o noapte de negocieri și cateva ore de audieri – maraton, Parlamentul a investit, aseara, cu 402 voturi ”pentru” si 120 ”contra”, guvernul Ponta II.

Votat pe 21 decembrie 2012, data considerata de mayasi ca fiind sfarsitul lumii noastre, Victor Ponta a adaptat apocalipsa proorocita de antici la realitațile politice dambovitene. ”Lumea creata de divinitate nu se sfarseste nici pentru crestini, nici pentru mayasi, dar o lume politica se poate sfarsi. Exista lucruri mult mai importante decat disputa politica: romanii care au ales sa munceasca peste hotare, tinerii care au decis sa nu mearga la vot, artistii care ne fac mandri, medicii, profesorii, jandarmii care se lupta acum cu zapezile.

Plenul reunit al celor doua Camere a acordat votul de incredere noului guvern USL

Toți aceștia au asteptari mari de la invingatorii in alegerile din 9 decembrie”, a afirmat premierul desemnat, în discursul ținut înaintea votului.  Liberalul Crin Antonescu si-a sustinut partenerul de alianță, dar l-a si avertizat ca va avea parte de ”exigenta unui control parlamentar autentic” din partea propriei majoritati. În schimb, l-a indemnat sa-l ignore pe presedintele Traian Basescu: ”Nu aveţi niciun şef domnule prim-ministru. Dacă mai apare vreun presedinte care sa faca asta nu-l bagati in seama”.

Pacea propavaduita de Ponta nu a sensibilizat opozitia

Partidele ramase in opozitie s-au tinut de cuvant si au votat contra Cabinetului Ponta II. ”PDL respecta votul romanilor, dar nu sustine o guvernare nascuta din manipulare. Nu vom acorda votul nostru de incredere unui Cabinet mamut, plin de sinecuri, nu vom sustine o structura guvernamentala lipsita de viziune strategica”, a explicat pedelistul Vasile Blaga. UDMR a salutat introducerea unui capitol separat referitor la minoritati in programul de guvernare prezentat de Victor Ponta, dar a anuntat ca-si pastreaza decizia de a face ”o opozitie constructiva”, motiv pentru care nu va vota noul Executiv. Contra guvernului propus de USL s-a exprimat si PPDD-ul, care ii considera pe noii guvernanti responsabili de dezastrul tarii: ”Nu a existat o secundă în cei 22 de ani în care alianţa pe care Victor Ponta o conduce şi cu care vine să învestească un Guvern să nu fi fost la putere într-un cuantum mai mic sau mai mare”.

Basescu a lipsit de la investire

Invitat sa participe la investire, Traian Basescu s-a multumit sa multumeasca, printr-un comunicat, pentru invitatie. In plus, seful statului a limitat prezenta la depunerea juramantului (ceremonie desfasurata ieri seara tarziu) la membrii Guvernului, presedintii celor doua Camere, membrii CCR, patriarhul Daniel si jurnalistii acreditati. Asta spre deosebire de ceremonia desfasurata la depunerea juramantului de catre membrii guvernului Ponta I, cand la Cotroceni au fost prezenti foarte multi parlamentari si lideri ai USL, plus mama si sotia premierului Victor Ponta.

Orban ironizeaza deja ”marile proiecte” asumate de noul Guvern

Opozant de serviciu in PNL si USL, Ludovic Orban a marcat festivitatea investirii guvernului luandu-l peste picior pe social-democratul Dan Sova, înscăunat în fruntea Ministerului Marilor Proiecte. ”Acum, odata ce s-a procopsit cu Compania Nationala de autostrazi si drumuri nationale, Ministerul Marilor Proiecte se poate apuca de treaba: colonizarea planetei Marte, trimiterea cometei Halley in orbita stelei Alpha Centauri, mutarea gaurii din stratul de ozon deasupra Chinei si Indiei, dotarea Lunii cu scut antiracheta etc. Mult succes, domnule Sova!”. n

Foto explicatie: INVESTIRE n Plenul reunit al celor doua Camere a acordat votul dr incredere noului guvern USL

Taguri: Parlament, investire, Guvern Ponta II, opozitie, Traian Basescu, Ludovic Orban, Ministerul Marilor Proiecte

 

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger