AcasăNewsGuvernul plafonează prețul lemnului de foc. Cât va costa un metru cub

Guvernul plafonează prețul lemnului de foc. Cât va costa un metru cub

lemnGuvernul plafonează prețul lemnului de foc. Cât va costa un metru cub

Coaliţia de guvernare a decis, în şedinţa de luni să aprobe plafonarea la 500 de lei pentru un metru cub de lemn de foc şi interzicerea exportului.

Guvernul a aprobat în ședința de luni propunerea ministrului Mediului cu privire la plafonarea prețului la metrul cub de lemne de foc de la Romsilva.

Românii vor plăti 500 de lei pentru un metru cub de lemne de foc

Astfel, românii vor plăti 500 de lei pentru un metru cub lemne cu care se pot încălzi la iarnă. Mai mult de atât exportul lemnelor de foc vor fi interzise în următoarea perioadă, potrivit news.ro.

Ministrul Mediului a anunțat de joi că prețul lemnului utilizat pentru încălzire ar putea fi plafonat pentru o perioadă de șase luni. Acesta a precizat că pregătește un act normativ în acest sens după ce decizia a fost luată joi în ședința Coaliției de guvernare.

Exporturile, interzise

Totodată, acest proiect propune limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara Uniunii Europene.

„Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna, în comunicatul de presă transmis joi.

author avatar
Andreea Vlad