AcasăNewsGuvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă!

Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă!

Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă!Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă! / Foto: Reuters

Eforturile bulgarilor de a produce schimbări în bine în țara natală și de a lupta împotriva corupției par că dau roade. Premierul Boiko Borisov a anunțat că a remaniat în cursul zilei de joi, 23 iulie, Guvernul, după ce timp de 15 zile țara a fost acaparată de protestarii anticorupție.

Oficialul bulgar a făcut mult-așteptatul anunț după o întâlnire cu partenerii din coaliţia de guvernământ precizând că miniștrii Finanțelor, Economiei, Internelor și Turismului au fost demiși.

Încă de săptămâna trecută, premierul bulgar le solicitase mai multor membri din cabinet să demisioneze pentru a pune capăt speculaţiilor că sunt influenţaţi de un om de afaceri controversat, legat de o altă facţiune politică.

„Pleacă ai noștrii, vin ai noștrii” – Vor fi mulțumiți bulgarii de schimbări?

Ministrul Sănătății Kiril Ananiev va deveni ministru de Finante, înlocuindu-l pe Vladislav Goranov.

În sfârșit, bulgarii, nemulțumiți de gradul de corupția din țara lor, încep să vadă mici schimbări care poate pavează drumul spre o țară așa cum și-o doresc.

Mii de cetățeni din bulgaria au protestat zile în șir împotriva corupției care le-a acaparat țara. Într-una ditnr ezile, manifestanții au blocat traficul din centrul orașului Sofia în timp ce purtau steaguri și scandau „Vom fi aici în fiecare zi””, „Demisia!” și „Mafia!”.

Mesajele adresate Guvernului condus de Boiko Borisov, care se află la putere de 10 ani, pare că au fost auzite. Însă rămâne de văzut dacă bulgarii sunt sau nu mulțumiți de schimbările anunțate de premierul bulgar.

Schimbările de la granița României ar putea avea ecouri în toate țările din zona balcanică, inclusiv și în România, unde corupția își face de cap, nestingherită de autoritățile statului. Astfel, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Guvernul Orban, în condițiile în care mii de români sunt nemulțumiți de modul în care a fost și este gestionată criza provocată de coronavirus, dar nu numai.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
382 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule Tarcavu , n-ai pomenit nimic despre conflictul dintre Presedintele Rumen Radev si Boiko Borisov , de arestarea de catre procurorii bulgari a doi dintre consilierii Presedintelui Radev , ca Radev abia s-a intors din Serbia la invitatia lui Vucici , de milionarul Vasil Boskov , rege al jocurilor de noroc care plateste protestele de la Sofia din Dubai , unde este fugit , de deputatul Paunov , de jurnalistul Ognian Stefanov , de Procurorul general Ghesev , de ancheta Procuraturii bulgare privind deseurile periculoase din Italia , de inchiderea , din nou , a cafanelelor , discotecilor si barurilor din cauza cazurilor de Covid-19 , de interzicerea sarbatoririi in grupuri mai mari de 30 de persoane la nunti , baluri si botezuri , ai sarit , hodoronc-tronc , la gatul guvernului Ludovic Orban pe care il amesteci intr-o gretoasa ciorba de coruptie balcanica cu care nu are nici in clin , nici in maneca . Vezi ce articol splendid are astazi Andrei Coman cu conductele de gaz si BRUA , articolul tau este incropit pe genunchi si are iz propagandistic .

  2. Pai nu cred ca rezista Orban cred ca o sa fie remaniat sau schimbat in toamna cu o stanga multipla. Depinde de pandemie si libertati de pensii alocatii si mai ales de preturi la alimente, facturi, medicamente si strada.
    Ai dau 1 sansa din 3 ca ramane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger