Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!

Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!

Autor:

Singurul șef de instituție care a avut curajul să desfășoare controale în forță la hypermarketuri, să le închidă activitatea și să le oblige să respecte consumatorii români a fost mazilit de către premierul Ludovic Orban. Un semnal cât se poate de clar că politica noului Executiv este în favoarea companiilor străine și împotriva românilor.

 

ludovic orban Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!

Ludovic Orban le-a pus pumnul în gură comisarilor ANPC

În doar patru luni, cât s-a aflat în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Miron Constantinescu a făcut ceea ce nimeni nu a reușit în ultimii 30 de ani. A reorganizat instituția, i-a alungat pe comisarii corupți, a schimbat legislația și, mai ales, a controlat la sânge, fără să se teamă de consecințe, hypermarketurile străine din România. Mai exact, a deranjat pe toată lumea, dar mai ales pe prim-ministrul Ludovic Orban, care își tot trâmbițează în spațiul public grija pentru profitabilitatea companiilor.Și sigur că asemenea fapte reprobabile nu puteau rămâne nepedepsite, astfel că, în 28 noiembrie, Orban l-a zburat din funcție pe șeful ANPC. Deși lipsit de scrupule, ezitarea premierului în a-l schimba pe președintele ANPC a fost evidentă, având în vedere că a fost ultimul demis din lista epurărilor politice. 2 hipermarket pr Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!De acum încolo, ne întoarcem de unde am plecat, autoritățile continuând să închidă ochii în fața ilegalitățior și a încălcărilor grosolane ale drepturilor consumatorilor români.

Dezordine generală în ANPC

Raportul de sfârșit de mandat al președintelui ANPC arată că la acest moment este în plină desfășurare un control al Curții de Conturi, care vizează atât activitatea managerială, cât și activitatea fiecăruia dintre comisari, în parte. ”Majoritatea acțiunilor și solicitărilor mele coincid în mare parte cu solicitările Curții, certificând dezordinea generală din interiorul instituției.Acțiunile de verificare desfășurate la marii operatori economici confirmă pe lângă abaterile acestora și faptul că nu au fost până acum abordați în mod unitar și complex, tratând această autoritate ca pe o asociație.

horia constantinescu Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!

Horia Constantinescu: ”Au crescut cu 500% numărul de cancere la copii”

Procentul prea mic de personal cu adevărat competent expune sănătatea, viața și interesele economice ale consumatorilor într-un mod cel puțin regretabil. Piața este confuză, unii dintre operatorii economici permițându-și abateri majore, tocmai pentru faptul că autoritațile își desfășoară activitatea într-o degringoladă greu de descris. Discuțiile cu reprezentanții Direcției Generale a Vămilor au arătat reticența acestora în a permite accesul ANPC în punctele vamale fierbinți pentru a putea combate importul produselor neconforme pe teritoriul UE. Această acțiune a avut la bază transabilitatea produselor depistate în controalele desfășurate corespunzător la complexul Dragonul Roșu și în zone similare, unde produsele extracomunitare se vând în cantități ce pare că au survolat frontierele. Și această situație a fost adusă la cunoștință autorităților cu competențe în cercetare, inclusiv DNA”, se arată în raportul președintelui ANPC, Horia Constantinescu.

Curățenie pe piață

Marii retaileri controlați de ANPC în ultimele luni s-au conformat măsurilor și au început să facă investiții majore. Carrefoura cheltuit deja 11 milioane de euro, iar Segros cumpără acum utilaje pentru congelare rapidă. ”ANSVSA le trimisese niște adrese făcute pe genunchi prin care le permitea să congeleze la temperaturile congelatorului de acasă, deși legea spune că în cel mai scurt timp trebuie să fie minus 18 grade în interiorul produsului. La Auschan am găsit săptămâna trecută peștele acoperit cu folie și cu gheață, lăsând să se vadă anumite părți pentru a putea fi achiziționat, lucruri mult îmbunătățite. Și cei de la MegaImage au îmbunătățit substanțial abordarea față de consumator, fapt care a dovedit că verificările comisarilor și sancțiunile date au avut efect. Chiar în 28 noiembrie, a fost demarat un control la magazinele Jumbo, unde au fost retrase sute de jucării. Avem obligația de a continua demersurile de a transmite europenilor că avem intenția să modificăm acte normative, inclusiv europene, cum ar fi implementarea obligației de a atenționaconsumatorii despre utilizarea imazalilului la fructe și legume, pentru a evita consumul acestora în cazul copiilor”, ne-a declarat Horia Constantinescu, fostul președinte al ANPC.


10 comentarii to Guvernul Orban dă semnalul: jos labele de pe hypermarketuri!

 1. Șăfu statului Pis Descu

  Guvernu mieu=guvernul marii trădări naționale ! zise Clown -pohta ce-am phohtit ! Voi desființa PSDu …!Acest partid trebuie să dispară…Cum mă Clown?

 2. Ioana M.

  Si cand a venit PMR(PCR) la putere, a mazilit partide…Sa ramana doar ei.

 3. CURIOSUL

  “Victore” pardon Ludovice ORBAN ca sa se intample ceav NORMAL in ROMANIA IN ANII URMATORI trebuie facuta o Auditare exigenta REFERITOARE LA TOATE ACTIVITATILE LEGATE DE Economie DUPA 1989, DISFIINTARI SI INFIINTARI DE ENTITATI ECONOMICE………….
  FRAKTU DACA E “MESERIA SI PATRIOT de unde…? AR TREBUII SA TE CONSILIEZE 24 DIN 24 DE ORE despre ce este vorba in ducerea la inedeplinire cu succes a unei Strategie de Guvernare………………..

 4. Anonymous

  Oferta extra. Lucru la calculator. Eficient. Valabil in toate judetele. Start instant. Noi am testat totul pentru tine. Simplu ca buna ziua. Incepe rapid si castiga bani. Dorinta noastra e sa te ajutam. Profita de aceasta oportunitate. Vrei sa ratezi o sansa unica? Vei vedea ca suntem seriosi. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa de email: oportunitate337@ gmail.com

 5. Anonymous

  Participa la sondaje online
  Primesti bonus la inregistrare 1,50 Euro
  Inscrie-te aici, e gratuit si usor
  http://bit.ly/31pLncZ

 6. ??????

  @ Și Ludovic Orban este responsabil de depășirea deficitului bugetar negociat cu Uniunea Europeană, faptă neconstituțională, ? Abuz în serviciu, ?

 7. ??????

  @Considerați că guvernul Ludovic Orban are posibilitatea înghețării cheltuielilor bugetare în luna decembrie, pentru a se încadra în deficitul bugetar negociat cu Uniunea Europeană, ?

 8. escu

  Ce ar trebui să facă Loți Orban? Doar multinaționalele au sprijinit la sânge instalarea „guvernului meu”. Acum, trebuie achitată nota de plată. Ce contează securitatea alimentară a cetățenilor ROMÂNIEI? Asta se clamează numai când suntem în opoziție, pentru a prosti lumea și le fura votul. Asta au votat românii, asta vor avea. Veșnicele gunoaie din galantarele supermarketurilor, gunoaie care în țările occidentale nu și le-ar permite. Totodată, când un lucru merge bine, trebuie să-l distrugem. Doar așa trebuie să arate ROMÂNIA NORMALĂ, după ce am văzut cum arată ROMÂNIA EDUCATĂ, prin tăierea de fonduri de la educație și sănătate.

 9. un roman

  Uitati-va ce mutra de PACALICI are Sica Mandolina.Nu o sa faca multi purici prostul ata la guvern.In trei luni pica si il va linge din nou in c… pe iohanis,ca atata stie.E un incapabil!

 10. Ion A.

  asta e TRADARE DE TARA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 9-12-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!