AcasăNewsGuvernul olandez joaca leapsa cu Romania pe seama Schengen

Guvernul olandez joaca leapsa cu Romania pe seama Schengen

Olanda, spre deosebire de Finlanda, isi mentine pozitia de respingere a integrarii Romaniei in Schengen, fara sa se uite in propria ograda.

Guvernul olandez acuza Romania ca nu a depus eforturi suficiente pentru eliminarea coruptiei, deci nu suntem potriviti pentru a sta alaturi de statele Schengen.

Ei merg pe sest

Acuzele sunt in consonanta cu cele lansate de ambasadorul american, insa nefiind sustinute de exemple concrete in care, de exemplu, investitorilor americani sa le fi fost ceruta mita de unul sau mai multi oficiali romani. Sigur ca avem coruptie, asa cum este peste tot in lume, inclusiv in Olanda, SUA sau Italia, doar ca noua ni se pune stampila de stat corupt, iar celelalte scapa cu obrazul curat. Pentru ca, la ei, mass media se limiteaza la prezentarea succinta a cazurilor de coruptie, fara sa lase impresia, ca la noi, ca exista o problema la nivel national.

OECD i-a avertizat ca sunt corupti

Organizatia internationala pentru Cooperare economica si Dezvoltare (OECD) a avertizat Olanda „ca nu a luat masuri suficiente in vederea combaterii coruptiei”! Adica acuzatia pe care Olanda o „paseaza” acum Romaniei, cu mult tam tam, ca sa distraga atentia de la propria coruptie. O serie de firme olandeze au fost amendate de catre autoritatile de la Haga pentru coruptie, dar ca urmare a unor investigatii efectuate in SUA, nu in Olanda, ceea ce demonstreaza ca, in Tara Lalelelor, standardele sunt mai “flexibile” si daca nu le atrage cineva atentia din afara, prefera sa-si conserve o aura de tara a justitiei maxime! Ca da bine la electoratul olandez.

Cazuri celebre la „case mari”

In SUA avem exemple suficiente si ne putem referi doar la cazul senatorului Ted Stevens, cel de-al cincilea parlamentar american condamnat pentru acte de coruptie si totodata cel mai longeviv senator, care a ocupat un loc in legislativ intre anii 1968 si 2009, cand judecatorii i-au intrerupt „cariera”. In Italia avem cazul celebrului premier Giulio Andreoti, care la un moment dat fusese condamnat la 24 de ani de inchisoare, pentru legaturile sale cu Mafia, ceea ce reprezenta o forma „superioara” a coruptiei si exemplele pot continua. Insa niciuna dintre aceste tari nu poarta “stampila” de tara a coruptiei, asa cum o purtam noi. Desigur ca pentru guvernul olandez actual, ca sa revenim la inversunarea cu care aceasta tara se opune aderarii noastre la spatiul Schengen, lupta contra coruptiei, intr-un stat membru al U.E., este o tema binevenita, care poate aduce voturile celor care cauta explicatii pentru criza actuala economica si care poate muta atentia electoratului propriu de la probleme cu care intregul mapamond se confrunta.

author avatar
Silviu Ionescu
642 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu de cand au inceput preoblemele cu Olanda, nu mai cumpar nimic ce provine din aceasta tara. De unde oare vine aceasta superioritate?! Cand se va termina cu UE ce vor face?! raul produs in sufletul romanilor este gata facut,ramane. Eu nici macar voluntari nu mai primesc din Olanda. Sa stea acasa la ei, nu au ce sa caute intr-o tara pe care o stigmatizeaza. Daca nu le plac alte natii care provin din Romania asta e una, romanii sunt cu totul altceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger