AcasăNewsGuvernul lui „Nu sufla nimeni”

Guvernul lui „Nu sufla nimeni”

De ce si-o fi ales Dragnea niste oameni atat de vulnerabili, care urmeaza sa administreze Romania, pare o enigma. Asta asa, la prima vedere. In realitate, Dragnea n-a urmarit decat puterea. A lui, personala, disimulata in PSD. Nu cred ca sunt singurul care spun asta. A luat plasa cu Grindeanu, s-a pacalit si cu Tudose. Nu PSD l-a pacalit, caci au fost propunerile lui. Si-a facut-o cu mana lui. Acum, in spatele lui Dancila aliniaza o garnitura ciudata, cu oameni caracterizati de o trasatura comuna. Ciocu mic!

Dragnea, si asta s-a mai spus, s-a pus prim-ministru. Avea nevoie de un om care sa nu stanjeneasca si care, mai mult decat orice, sa nu aiba initiative. Ca, uite asa, de la o initiativa, te trezesti cu ala ca-si construieste un pol de putere chiar in partid. Pai, asta ii trebuie lui?

Mitraliera lui Dragnea

Cel mai mult, insa, surprind talentul si graba liderului PSD de a satisface cu orice chip pretentiile baronilor locali din taberele care l-au sustinut la daramarea lui Tudose. Si o face fara sa se gandeasca nici macar o secunda ca nu sunt cei mai potriviti oameni pentru a guverna. In ceea ce priveste numirea lui Valentin Popa pentru portofoliul Educatiei lucrurile tin de domeniul unui atentat la inteligenta natiunii. N-au decat sa se supere, si unul si celalalt, dar asta este realitatea. Valentin Popa este rectorul Universitatii din Suceava. Profesor doctor inginer. Bravo lui. Dar repetent la limba romana cum nu te astepti. Un video cu gafele lui face furori pe internet de trei, patru zile. Il depaseste cu mult pe Liviu Pop, predecesorul. Lumea a sarit ca arsa, poate o fi bun la altceva, la orice altceva, dar nu la Educatie. A vazut cineva vreo luare de pozitie chiar din partea PSD? Exclus! Nu carteste nimeni. Partidul prefera sa se umple de ridicol decat sa ia atitudine. De ce trebuia Valentin Popa si nu altul? Pentru ca PSD Suceava a fost mitraliera lui Dragnea cand l-a ciuruit pe Tudose.

Tacere mormantala

Mai nou, 45 de rectori din toata tara au facut front comun si-l apara pe confratele lor. Sustin un profesor universitar care se impotmoleste in limba romana? Da! Si ce daca? Mie mi se pare ca e tot mana PSD la mijloc. Seamana cu scrisorile de adeziune sau de sustinere ale oamenilor muncii, pe vremea lui Ceusescu, scrise la ordinul partidului. A doua mare ciudatenie o reprezinta Danut Andrusca, numit pentru portofoliul Economiei. Anonim pentru publicul larg. Poate pe plan local, in Neamt, sa fi fost mai cunoscut. Afaceri cu producerea si vanzarea articolelor din cauciuc. Facultate tarzie, dupa 2001. Apoi, un salt brusc ca director general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, Drobeta Turnu Severin. Plus administrator special la Cuprumin si presedinte CA la Conversmin. Nu e cam mult? Dragnea, fara mana politicului la mijloc? Bate la ochi, e cam dintr-odata, fara pic de transhumanta profesionala! Consilier pe la cabinetul vreunui secretar de stat si, daca tot au cazut bine zarurile, deputat. Si, cum PSD Neamt a avut mana buna, iata-l ministru. Ce stie sa faca? Habar n-am. Si nici CV-ul lui nu da semne ca ar avea sanse sa faca din Romania a saptea putere economica a Europei, dupa cum inca mai spera Tariceanu. Vorbeste engleza la nivel mediu. Poate o deseneaza, ca si Viorica Dancila. Vreo reactie din partea PSD? Vreun protest? Nu, Doamne fereste! In partidul lui „Nu sufla nimeni” este o tacere mormantala. Chit ca, de costat, doar pe noi ne va costa.

author avatar
Valentin Boeru
1.510 afisari

2 COMENTARII

  1. PSD-ul ZMINTITILOR
    CUM ESTE POSIBIL CA PSD(autointitulat partid social-democrat) SA DESFIINTEZE Min. Dialogului SOCIAL???? REABILITAREA COMPONENTELOR SISTEMULUI SOCIAL SE POATE REALIZA NUMAI PRIN IMPLICAREA ACTIVA A SOCIETATII CIVILE ELITISTE LA NIVELUL FIECAREI STRUCTURI ADMINISTRATIVE LOCALE SI CENTARALE pentru a impune trecerea de la managementul public ABUZIV in folosul decidentilor la MANAGEMENTUL BAZAT PE OBIECTIVE IMPUSE DE INTERESUL COLECTIV-GENERAL- NATIONAL. ATITUDINEA CIVICA PERSEVERENTA ESTE CALEA SIGURA DE PROGRES A UNEI SOCIETATI.

  2. OARE CEI CARE ii accepta ca lideri pe IDIOTI, CRETINI, PUSCARIASI, PUSCARIABILII, BANDITI, SFERTODOCTI, SIFILITICI, ETC sunt oameni normali….?????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger