AcasăNewsGuvernul infiinteaza Agentia pentru administrarea bunurilor sechestrate

Guvernul infiinteaza Agentia pentru administrarea bunurilor sechestrate

Membrii Guvernului au decis, miercuri, infiintarea unei agentii dedicata gestionarii bunurilor sechestrate in cadru procesual-penal.

Decizia a fost luata prin intermediul unui memorandum, iar Agentia proaspat infiintata se va afla in subordinea Ministerului Justitiei.

Reprezentantii Ministerului Justitiei sustin ca noua structura va deveni operationala din martie anul viitor si se va baza pe o echipa alcatuita din circa 30 de persoane.

Rolul Agentiei va fi de a administra bunurile sechestrate in cadrul unor proceduri penale, activitate care in prezent este realizata de mai multe institutii, ceea ce creeaza dificultati in gestionarea si, ulterior, valorificarea acestora.

Noua structura va coopera cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, precizand ca „infiintarea acestei structuri va permite ca bunurile, care in prezent se depreciaza pe durata procedurilor judiciare, pierzandu-si din valoare, sa fie corect si eficient administrate astfel incat in final sa avem un grad cat mai ridicat de valorificare a acestora si, implicit, sa alimentam bugetul de stat cu sume cat mai mari de bani”.

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger