AcasăNewsGuvernul impune noi obligații românilor din Diaspora. AMENZI USTURĂTOARE

Guvernul impune noi obligații românilor din Diaspora. AMENZI USTURĂTOARE

Cetățenii României plecați în Diaspora vor fi obligați să justifice proveninența sumelor mai mari de 2.000 de euro pe care le trimit rudelor sau prietenilor din țară. Datele ajung la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Astfel, autorităţile pot opera chiar verificări suplimentare, pentru a vedea dacă sumele au fost obţinute legal. Aceiaşi oficiali trebuie să fie informaţi şi când românii cumpără sau vând bunuri mai scumpe de 10 mii de euro. Cei din Diaspora se simt direct vizaţi de schimbări.

Nicu este unul dintre cei peste 700 de mii de români care lucrează în domeniul construcţiilor, în străinătate. Este plecat în Marea Britanie de aproape opt ani şi spune că aproape tot câştigul său ajunge în ţară.

Autoritățile susțin că verificarea vizează depistarea finanțării unor activități suspecte, cum ar fi cotizații către diverse grupări teroriste sau afaceri ilegale.

Firmele şi instituţiile financiare care nu se supun regulilor pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri. Anul trecut au fost raportate 12.000 de tranzacţii suspecte. În jur de 1.500 au fost înaintate organelor de justiţie.

„Dacă soţia e acasă şi primeşte banii pe care eu îi trimit de acolo; eu nu trebuie să îi trimit şi justificarea: «de unde provin banii» Eu nu am nicio datorie de a justifica banii câştigaţi în străinătate faţă de statul român. Statul român nu mă ajută pe mine cu absolut nimic”, a replicat Nicu, român muncitor în Marea Britanie

Greşit, spun autorităţile. Cine transferă sume mai mari de 2.000 de euro are şi obligaţia de a declara sursa banilor. Informaţiile vor ajunge, atât prin intermediul instituţiilor bancare, cât şi a avocaţilor, notarilor sau dezvoltatorilor direct la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor.

Daniel Marius Staicu, președintele Oficiulului Național de Prevenire și Combatere a spălării banilor, a transmis că „numai în situaţia în care se constată suspiciuni de săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor sau finanţarea terorismului, conform legii, se informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

Sursa foto: Facebook

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
413 afisari

5 COMENTARII

  1. Toata tiganimea cu castel din Dokji tre sa declare-
    -fier furat
    -cupru furat
    -portofel furat
    -copil traficat
    -copil cersit
    -romanca vanduta
    -strain furat
    -copil vandut

  2. Aceste așa zise autorități ,,române** fac niște jocuri MURDARE ȘI ANTIROMÂNEȘTI! Cine e ăsta-daniel staicu? Se urmărește îngreunarea trimiterii banilor către familiile din România! Pierd și cetațenii pierde și statul! Cine are de căștigat din mangleala asta? Numai un politician patriot ales de romani și nu de calculator securist poate spune adevarul! Se știe că românii nu au treaba cu terorismul ! Atunci de ce să-i tratezi ca pe niște teroriști?? TERORIȘTII TREBUIE TRATAȚI CA TERORIȘTI ! NU ȘI ROMÂNII CARE NU AU TREABĂ CU FENOMENUL ĂSTA! Sau pe violatorii și abuzatorii de copii(+PROXENEȚII CARE răpesc fete de pe strada și le forțeaza sa se prostituieze!) nici nu-i anchetăm,nici nu-i inculpam, nu luam absolut nici o masura impotriva lor dar tratam ÎNTREGUL POPOR ROMÂN CA PE TERORIȘTI??!

  3. In America daca tranzitezi fara stirea autoritatilor sau daca ai mai mult de 10.000 dolari cash la tine sa zicem 11000 iti sunt confiscați pana poti dovedi provenienta. E normal daca primesti 1.000.00sa iei Bugati cu bani de la frate sa dovedesti ce a facut fratele pt milion in constructii, capsuni sau poate a castigat la loto si atunci prezinti biletul castigator autoritatea iti da banii si te incurajeaza sa mai joci la loto sau sa mai culegi capsuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger