AcasăNewsGuvernul decide astazi daca elevii sustin BAC-ul profesional in 2013

Guvernul decide astazi daca elevii sustin BAC-ul profesional in 2013

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca miercuri se va discuta in sedinta de Guvern Ordonanta de Urgenta privind Bacalaureatul profesional.

„Bacalaureatul profesional este permisul pentru intrarea pe piata muncii si este o sansa pentru cei care nu vor sa mearga spre invatamantul superior. Este o forma deschisa de invatamant, in sensul in care un tanar care a sustinut Bac-ul profesional se razgandeste si doreste sa se indrepte spre invatamantul superior, acest lucru este posibil” , a declarat, marti, Ecaterina Andronescu la sedinta Comisiei de Dialog a Prefecturii Cluj.

Propunerea Ecaterinei Andronescu a venit dupa ce si in acest an elevii au obtinut rezultate slabe la examenul de bacalaureat. BAC-ul profesional se vrea a fi o sansa pentru absolventii de liceu care vor primi o diploma pentru a se putea angaja.

Pentru BAC-ul profesional, elevii vor sustine pe langa probele de compente un proiect si o proba practica, dar si o lucrare scrisa la educatie antreprenoriala. Acest examen va putea fi sustinut de fiecare elev de liceu, indiferent de profilul la care a invatat. Absolventii pot alege sa sustine ambele tipuri de bacalaureat, pentru ca examenele nu vor fi sustinute in aceeasi zi. Elevii care au sustinut doar Bac-ul profesional nu se pot inscrie la facultate.

author avatar
Alina Stancu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger