AcasăNewsGUVERNUL DANCILA. Lista ministrilor, anuntata OFICIAL de viitorul premier

GUVERNUL DANCILA. Lista ministrilor, anuntata OFICIAL de viitorul premier

Dupa cateva zile de discutii, atat in randul PSD, cat si al ALDE, structura Cabinetului Dancila s-a conturat si votat in cursul zilei de vineri. De altfel, premierul desemnat a si fost cel care a anuntat, de la sediul Partidului Social Democrat, numele propuse pentru a face parte din viitorul Guvern.

Sunt 16 nume noi in Cabinetul Dancila

Astfel ca s-a aflat ca viitorul Executiv va avea patru si nu doar trei vicepremieri, cum s-a intamplat in Executivul Tudose – Viorel Stefan si Ana Birchal se alatura Gratielei Gavrilescu (ALDE) si lui Paul Stanescu.

Structura Cabinetului se modifica, in sensul in care, din cate a anuntat Viorica Dancila, Ministerul Fondurilor Europene devine „minister de sine statator”, am infiintat un post de vicepremier „pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, in special parteneriatul strategic cu SUA”, dar si ca atributele ministrului pentru Dialog Social vor fi preluate de „alte structuri guvernamentale”, mai clar fie spus ca nu va mai exista portofoliul detinut de Gabriel Petrea, in Guvernul Tudose.

Lista cu viitorii ministri, precum si programul de guvernare urmeaza sa fie depuse la Parlament, noii sefi de ministere vor fi audiati in Comisiile de specialitate, inainte de a avea loc votul de investitura, in Legislativ, la inceputul saptamanii viitoare.

Iata LISTA:

Vicepremier Ana Birchall

Vicepremier Viorel Stefan

Ministrul Apararii -Mihai Fifor

Ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremier -Paul Stanescu

Ministrul de Interne Carmen Dan

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici

Ministrul Mediului, vicepremier – Gratiela Gavrilescu

Ministrul de Externe Teodor Melescanu

Ministrul Justitiei Tudorel Toader

Ministrul Agriculturii Petre Daea

Ministrul Economiei Danut Andrusca

Ministrul Mediului de Afaceri Radu Oprea

Ministrul  Educatiei Valentin Popa

Ministrul Energiei Anton Anton

Ministrul Sanatatii Sorina Pintea

Ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Transporturilor Lucian Sova

Ministrul Culturii George Ivascu

Ministrul Apelor  Ioan Denes

Ministrul Sportului Ioana Bran

Ministrul Cercetarii Nicolae Burnete

Ministrul Turismului Bogdan Trif

Ministrul Relatia cu Parlamentul Viorel Ilie

Ministrul  Comunicatiilor si societatii informationale Petru Bogdan Cojocaru

Ministrul pentru Romanii de pretutindeni Natalia Intotero

Ministrul plin pentru Fonduri Europene Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negresu

author avatar
Cristina Stefan
628 afisari

3 COMENTARII

  1. GUVERNUL ESTE ALCATUIT NU NUAMI DIN PENALI SI PUSCARIABILI LA VEDERE , CI SI DIN CIOCIOLINE NIMFOMANE, TAMPITI, SEMIDOCTI, SCURSURI, GUNOAIE SI REZIDUURI UMANE, TRADATORI, ETC CINE SA ELABOREZE POLITICI PUBLICE PROGRAME SI STRATEGII SECTORIALE SAU NATIONALE DE DEZVOLTARE A TARII. CEI AFLATI LA GUVERNARE SUNT ATAT DE TAMPITI INCAT AU DESFIINTAT MINISTERUL PENTRU DIALOG SOCIAL CU AJUTORUL CARUIA MAI PUTEAU INTRA IN LEGATURA CU REALITATEA SOCIALA DIN RO.

  2. De la Maior la Zgonea, de la Ponta la Mihaiela dragostea mea de la Grindescu la Terente klingonianu-pezdeul ne-a obisnuit numa cu tâmpiti.Trenuri cu gheata si DN1 Comarnic Bv 5 ore la 5km/h,si teleferic cu cozi de 2 ore deci daca vii din B trebuie sa te intorci de la coada ca sa fii sigur ca ajungi acas pana la ora24 nu mai tre sa urci. Todirasi ne minte cu Luluta devo 2 ani crede ca suntem soimii patriei, matusica interna ce stiu eu ce mai gaseste prin casa iar Daia cel dus cu oaia ne vinde mere grecesti.. Un guvern bun doar pt 6 luni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger