AcasăNewsGuvernul dă OUG. Câți români vor primi măști gratis

Guvernul dă OUG. Câți români vor primi măști gratis

În contextul în care, în starea de alertă, a devenit obligatorie purtarea lor în spații publice închise și în transportul public în comun, Executivul urmează să adopte, în ședința de joi, o ordonanță de urgență ce are în vedere acordarea de măști de protecție persoanelor defavorizate.

„După cum știți, hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existenţa şi distribuirea de măști către persoanele vulnerabile, care inițial trebuia făcută după mecanismul pe care îl gândisem, prin Ministerul Muncii și cu susținerea Poștei, a fost complicat. A fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății”, a declarat premierul, la începutul reuniunii Cabinetului pe care îl conduce.

Întrebat dacă proiectul de OUG e gata, ministrul Tătaru a răspuns afirmativ, anunțând trecerea „pe lista suplimentară Ordonanța de urgență a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătății prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, a autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unitățile administrativ teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din fondul de rezervă bugetar aflat la dispoziția guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020”.

O sumă de 150 de milioane de lei va fi alocată pentru achiziționarea acestor măști, care ar urma să ajungă la circa 1, 1 milioane de români, „beneficiarii diferitelor forme de sprijin pe baza Legii venitului minim garantat și beneficiarii alocației de sprijin.” Din câte a explicat ministrul Sănătății, măștile urmează să fie distribuite, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP), către autorităţile locale. „Aici achiziția trebuie făcută transparent, să nu existe niciun fel de discuție privitoare la prețul cel mai mic şi după aceea trebuie rapid asigurată distribuția măștilor, să ajungă cât mai rapede la persoanele vulnerabile”, a subliniat Ludovic Orban.

sursa foto: Facebook/Guvernul României

169 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ca deobicei Parlamentul majoritar PSD a complicat viata Guvernului. Adica Guvernul preluase ideea si cand s-o puna in practica pe alte cai, hop, Parlamentul a decis.Pai Dle Orban daca pe dumneata corona virus si Ralu te orbesc atat de tare ca nu mai esti pe faza vrei sa stea bietii oameni sarmani fara masti si sa fie amendati de militie?
    Uite, iti dau eu o idee. Afla cine a adus in Romania termo scanerele, cine le-a omologat, care este erorea in grade C pe care o dau ele, poate fi temperatura reglata manual, plus sau minus. Pentru ca pana acum nu am auzit de la persoanele care au acceptat sa li se ia temperatura cu acestea sa spuna ca au avut 37 gradeC. majoritatea intre 31 si 34 gradeC.Iar daca mai aveti logica la purtator ganditi si dpv Super Market uri. Chiar le intereseaza pe ele sa aiba numai pacienti cu 37,3 grade? Din ce castiga aceste Super Marketuri?
    Acum ca noi nu mai contam deloc pentru Gov 21/2 si ca dispozitiile apar peste noapte, termo scanerele nu sunt prevazute in Starea de alerta, legal, nu enumerate. Trecute prin Parlament, de ex., cred ca se impune si un militian la usa fiecarui market super sau nu, sa faca Dl testul alcoolemiei.Va dati seama ce dezastru ar fi pentru magazin si pentru cumparatori un cumparator cu o alcoolemie 0.001%?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger