AcasăNewsGuvernul dă libere bugetarilor de Sărbători, dar nu tuturor

Guvernul dă libere bugetarilor de Sărbători, dar nu tuturor

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern de dimineaţă a figurat tema ”punţilor” pe care oficialii vor să le facă pentru liberele de care beneficiază angajaţii de la stat. Nu toţi, e drept.

În acest sens, ministrul Muncii a pregătit o Hotărâre de Guvern ce urma să fie discutată în cadrul reuniunii miniştrilor, vizând declararea zilelor de 27 decembrie şi 3 ianuarie drept libere pentru bugetari. ”Aici va trebui comunicat că, și în cazul în care este acordată zi liberă pe 27, Trezoreria va lucra pe 27, domnule ministru”, i-a cerut Ludovic Orban lui Florin Cîţu. Liberalul aflat în fruntea Finanţelor a intervenit spunând următoarele: ”lucrează, pentru că sistemul bancar lucrează pe 27, și atunci lucrăm şi noi. Şi va lucra până pe 31 decembrie”.

”Asta înseamnă că vor fi 23, 24 se va lucra… 27, 30 și 31. Deci nu închidem Trezoreria, fără să anunţăm, pe 20, aşa cum au făcut alţii, da?”, a ales să mai puncteze premierul.

Totodată, s-a stabilit şi când anume vor fi recuperate aceste zile libere de către cei care vor beneficia de ele. ”Recuperarea lor se va face în funcție de organizarea fiecărei instituții, atât în zilele libere de weekend, cât și la sfârșitul programului de lucru în timpul săptămânii. Precizez că în hotărârea de guvern sunt o serie de instituții menționate de lege care își vor desfășura în continuare activitatea în program normal”, a punctat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.