AcasăNewsGuvernul, cu ochii pe ajutoarele sociale. Se fac verificări în întreaga țară,...

Guvernul, cu ochii pe ajutoarele sociale. Se fac verificări în întreaga țară, să se vadă cine poate munci și cine nu

Guvernul, cu ochii pe ajutoarele sociale. Se fac verificări în întreaga țară, să se vadă cine poate munci și cine nu (sursa foto: Raluca Turcan/Facebook)

După ce a discutat, miercuri, cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii a făcut public faptul că se pregătește o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale.

Procedura vizează situația din întreaga țară, iar de evaluare se vor ocupa, din câte a dezvăluit Raluca Turcan, echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

”Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate”, a transmis ministrul Turcan, miercuri seară, via Facebook.

Cu ochii pe cei apți de muncă

Un alt obiectiv important al acestei acțiuni vizează persoanele care pot merge la muncă. ”În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România”, a menționat șefa de la Ministerul Muncii.

Nu în ultimul rând, Raluca Turcan a ținut să puncteze, referitor la anunțata campanie de evaluare ce va începe la nivel național, că ”va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanții primăriilor pentru a pune la dispoziție instituțiilor implicate informațiile despre beneficiari și pentru a facilita relația acestora cu potențialii angajatori din comunitate”.

Mesajul transmis încă de zilele trecute: Cei care pur și simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duși în spate

De altfel, zilele trecute, la finele unor discuții pe care oficialul guvernamental le-a avut, la Sibiu, cu mai-marii instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, inclusiv cu cei ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Raluca Turcan anunțase că a transmis un îndemn ”la acțiune”.

”Am un deosebit respect pentru munca funcționarilor din asistență socială a primăriilor, știu că uneori lipsa personalului le îngreunează situația, însă cred că Inspecția Socială trebuie să se asigure că datele sunt cele corecte. De altfel, la nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur și simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duși în spate de oamenii harnici”, nota Raluca Turcan pe pagina sa oficială de pe rețeaua de socializare amintită.

author avatar
Cristina Stefan
267 afisari

4 COMENTARII

  1. Problema bu este cine ci unde se poate munci ! Dar ce pretenții sa ai de la una care a facut școala la ruși ! Cîțu jeaba a facut-o, zic astia, la americani ca de el nu s-a prins nimic

  2. Corect, verificări la cei care primesc ajutoare sociale. Uitați-vă în mediul rural, căutați și vedeți dacă găsiți mana de lucru în fermele agricole. Toți fug, sau au pretenții mari. Nici măcar să sape în grădina cuiva neputincios nu găsești. În schimb cârciumile sunt pline. O întrebare pentru madam Țurcan. Gratuitățile date de PSD pentru studenți pentru a călători pe CFR când le reduceți la strictul necesar?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger