AcasăNewsGuvernul baga bani in 25 de proiecte, in 2014

Guvernul baga bani in 25 de proiecte, in 2014

Guvernantii au decis, miercuri, sa anunte o lista cu 25 de proiecte de nivel mediu si mare ce au prioritate la finantare anul viitor.

Dintre cele 25 de proiecte, 21 de proiecte vor fi finantate, cu prioritate, din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si fonduri de la bugetul de stat. Alte patru proiecte vor fi finantate integral cu bani de la bugetul de stat, desi valoarea fiecarui proiect este de cel putin 100 de milioane de lei.

Cele mai multe proiecte selectate de Guvern tin de infrastructura, chit ca vorbim de autostrazile Lugoj – Deva, Sebes – Turda sau Nadlac – Arad, Magistrala 5 de metrou (tronsonul Drumul Taberei – Universitate si Universitate – Pantelimon) sau reabilitarea unor linii de cai ferate pe care se va putea circula cu 160 de kilometri pe ora.

Totusi, Guvernul are in plan finantarea, cu prioritate, si a unor proiecte privind consolidarea Teatrului National Bucuresti, sistemul de lasere de la Turnu Magurele sau realizarea unui sistem informational pentru managementul integral al apelor.

Conform Romania TV, cele patru proiecte finantate integral de la bugetul de stat sunt autostrada Brasov – Cluj – Bors, autostrada Bucuresti – Brasov, autostrada de centura a municipiului Bucuresti si refunctionalizarea cladirii Spitalului Clinic de Urgenta Iasi.

Interesant este ca pe lista proiectelor prioritare se afla si linia de metrou catre Aeroportul Otopeni, desi, zilele trecute, premierul Victor Ponta anunta ca proiectul nu este unul eficienta, pentru ca vor fi putini pasageri si se vor obtine incasari minime, care nu ar acoperi nici macar cheltuielile de intretinere.

author avatar
Cristi Ionita
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger