AcasăNewsGuvernul are pe teava o noua lege a Sanatatii

Guvernul are pe teava o noua lege a Sanatatii

Ministerul Sanatatii va elaborarea un nou proiect de lege privind reforma sistemului de sanatate, de redactarea lui urmand sa se ocupe o echipa formata din specialisti, dar si din reprezentanti ai societatii civile.

Ritli Ladislau cere sprijinul specialistilor pentru redactarea noii legi a Sanatatii

Medici, reprezentanti ai asociatiilor pacientilor, sindicatelor, patronatelor si Colegiului Medicilor au fost invitati sa faca parte din grupul de lucru care va realiza textul viitoarei legi. Anuntul a fost facut, ieri, de ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau. „Vom incepe sa lucram la o noua forma a proiectului legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar. Este nevoie de o reforma in sistemul sanitar deoarece, in prezent, acesta se confrunta cu o serie de probleme, incepand cu cele de finantare pana la calitatea serviciilor medicale”, a  declarat Ritli Ladislau, care a precizat ca modificarea actualei legi ar fi destul de complicata, din cauza faptului ca actul normativ a fost amendat deja de mai multe ori.

“Cea mai buna varianta ar fi aceea de a lucra pe o formula noua in care sa fie cooptati profesionistii din sistem, toti cei interesati de acest act normativ, medici, juristi, reprezentanti ai pacientilor, pe cei ai sindicatelor”, a mai spus ministrul Sanatatii, mentionand ca perioada de consultari va dura intre 3 si 6 luni. In incheiere, Ritli Ladislau a precizat ca noul proiectul legislativ va aduce schimbari in ceea ce priveste capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurari sociale, malpraxis etc.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger