AcasăNewsGuvernul aloca mai multi bani de la buget DNA-ului

Guvernul aloca mai multi bani de la buget DNA-ului

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

In ziua in care s-au aflat primele cifre cuprinse in proiectul de buget pentru anul in curs, o data cu publicarea, din directia Ministerului Finantelor, a actului normativ elaborat de actualul Executiv opinia publica descopera faptul ca actualul Cabinet are de gand sa aloce o suma considerabil mai mare pentru cheltuielile DNA-ului, comparativ cu anul trecut.

Si anume, ar fi vorba despre o majorare cu aproape 39 de procente a cheluielilor Directiei conduse de Laura Kovesi, pana la un nivel ce depaseste, conform profit.ro, 37 de milioane de euro. In acest sens, nu putini au fost cei care au remarcat faptul ca actuala conducerea a DNA-ului are mari sanse sa obtina, practic, bugetul solicitat, despre care, zilele trecute, Laura Kovesi spunea, la postul public de radio, faptul ca ar fi de 35-40 milioane de euro.

De asemenea, tot la nivel de cifre, amintim ca Ministerul Finantelor a precizat ca bugetul pe anul in curs e configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde de lei si pe o crestere economica de 5,2%, dar si ca deficitul bugetar a fost estimat sub pragul a 3 % – tinta de deficit, mai exact la 2, 96% din PIB, veniturile bugetare proiectate pentru anul in curs fiind estimate la 254,717 mld. de lei, in vreme ce cheltuielile bugetare la 278, 817 miliarde de lei.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger