AcasăNewsGuvernul alocă 500.000 de euro pentru 1.000 de grădinițe cu profil sportiv

Guvernul alocă 500.000 de euro pentru 1.000 de grădinițe cu profil sportiv

 

Un program foarte important pentru sănătatea și dezvoltarea copiilor va fi aplicat de Guvern în 2019. Marți, 7 mai, a.c, premierul Viorica Dăncilă a participat la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental „Investim în copii, investim în viitor”.

Obiectivul programului este realizarea grădinițelor cu program sportiv. La reuniunea de la Palatul Victoria au participat și oameni remarcabili ai sportului românesc: Gabriela Szabo, Camelia Potec, Gheorghe Hagi și Florin Pelin, dar și reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, instituție care derulează programul.
”Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program național, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulți tineri vor primi astfel o șansa să practice un sport și chiar să facă performanță. Am încurajat promovarea acestui program, precum și a altor politici destinate copiilor și tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiție este în educarea și în formarea lor”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Și ceilalți membri au fost de acord că realizarea grădinițelor cu profil sportiv este un proiect binevenit, mai ales că practicarea sportului de la o vârstă fragedă aduce beneficii pentru sănătatea și dezvoltarea copilului în condiții optime. Premierul a subliniat că programul va fi promovat și se vor acorda inclusiv fonduri guvernamentale.

Programul prevede construcția a 1.000 de grădinițe cu profil sportiv și constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro, dar și garanție de la stat pentru eventualele credite luate de către beneficiari.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanțare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor” a început în data de 2 mai.

Până în prezent, s-au depus două solicitări, ce vor intra în analiza comisiei în reuniunile următoare.
Ca instrument de sprijin funcționează adresa electronică specială pentru acest program: growth@cnp.ro.

author avatar
Andrei Coman
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger