AcasăNewsGuvernul acuza nereguli in utilizarea Fondului de Mediu, in perioada cand ministru...

Guvernul acuza nereguli in utilizarea Fondului de Mediu, in perioada cand ministru interimar era Elena Udrea

Corpul de Control al Guvernului a descoperit mai multe nereguli la Ministerul Mediului, facute in perioada cand ministru interimar era Elena Udrea, respectiv octombrie – decembrie 2009.

Neregulile sesizate se refera la proiecte finantate din bugetul Fondului de Mediu in cadrul Programului National de Imbunatatirire a Calitatii Mediului prin realizarea de spatii verzi in mai multe localitati din tara.

Potrivit Corpului de Control al Guvernului, mai multe primarii ar fi obtinut ilegal finantare pentru realizarea acestor spatii, intre edilii care ar fi obtinut astfel bani publici numarandu-se si primarul din Piatra Neam, Gheorge Stefan. Edilul a declarat o suprafata mai mare pentru realizarea de spatii verzi. Raportul Corpului de Control mai arata ca in unele cazuri, primariile ar fi atribuit contractele de realizare a spatiilor verzi fara licitatie, scrie antena3.ro.

In raport se arata ca, in 2009, pentru realizarea de spatii verzi in municipiul Piatra-Neamt, Administratia Fondului pentru Mediu a incadrat proiectul intr-o alta categorie decat cea corespunzatoare la analiza cererii de finantare. Efectul a fost acela al obtinerii unei finantari suplimentare de catre autoritatea locala.

Urmare a indeplinirii defectuoase a atributiilor de serviciu, municipiului Piatra Neamt i-a fost acordata din Fondul de Mediu o finantare nerambursabila de 1,8 milioane lei, au concluzionat inspectorii.

In raport se mai arata ca reprezentantii Primariei Corbii Mari au cerut inscrierea in cartea funciara de date care nu corespund adevarului, ca si primarul din Aghiresu, care nu a informat despre modificarea amplasamentului terenului.

Foto: turism-millenium.ro

author avatar
Alina Costache
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger