AcasăNewsGuvernul a sesizat DNA in legatura cu defrisarile ilegale

Guvernul a sesizat DNA in legatura cu defrisarile ilegale

sursa foto: romaniatv.net

Peste 2.000 de oameni au participat, sambata, la o actiune de protest impotriva defrisarilor ilegale care s-au facut in Romania.

sursa foto: romaniatv.net

Cu aceasta ocazie, membrii Corpului de control al Guvernului au anuntat ca s-a facut o sesizare catre DNA in legatura cu ilegalitatile descoperite in acest domeniu, in mai multe judete din tara.

Astfel, in numai cinci judete s-au descoperit prejudicii de milioane de lei si s-au inregistrat 52 de posibile fapte penale. Iar situatia este cu atat mai alarmanta daca ne gandim ca defrisarile ilegale s-au efectuat cu largul concurs al angajatilor de la Romsilva si de la diferite directii silvice.

„Corpul de control al primului-ministru a efectuat actiuni de verificare la directiile silvice din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Mehedinti, Neamt si Suceava, in legatura cu valorificarea produselor fondului forestier proprietate publica a statului aflat in administrarea acestor entitati, precum si la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, in legatura cu adoptarea de catre acestea, in anul 2009, fara temei legal, a unui regulament. In urma verificarilor efetuate au rezultat indicii privind savarsirea unui numar de 52 posibile fapte de natura penala”, a fost mesajul transmis de Guvern catre reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie.

Controlul a vizat perioada 2009-2012, iar din documentele verificate reiese ca la licitatii au participat firme cu documente incomplete, fara garantie de contractare sau fara atestat de exploatare.

De asemenea, s-a sesizat si ca la licitatii au fost admise, contrar legilor in vigoare, societati comerciale care aveau deja datorii mari la bugetul de stat sau catre Romsilva.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger