AcasăNewsGuvernul a inchis patru Universitati: E cea mai mare operatiune de curatenie...

Guvernul a inchis patru Universitati: E cea mai mare operatiune de curatenie din ultimii 25 de ani

Guvernul a inchis patru universitati, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu anuntand ca a demarat cea mai mare operatiune de curatenie din sistemul de educatie.

Universitatile care au fost inchise , pe motiv ca nu respectau programa scolara si nu aveau sediu, sunt Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti, Institutul Teologic Romano Catolic din Bucuresti, Universitatea Mihai Eminescu din Timisoara si Universitatea „Mihail Kogalniceanu” Iasi.

„Vorbim de cea mai mare curatenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu tinta de a avea un invatamant de calitate. Fac un apel catre tineri sa se uite pe site-ul Ministerului Educatiei si sa aleaga acele universitati care sunt acreditate”, a spus ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, la Realitatea TV.

„Incepand cu anul 2014-2015 nu se mai organizeaza examene de admitere. Respectivele universitati nu mai au dreptul sa mai organizeze examen de admitere”, a spus Costoiu, care a precizat ca studentii care urmeaza deja cursurile nu vor fi afectati de aceasta decizie.

Acesta a mai spus ca alte trei universitati din tara sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea Bioterra, Universitatea Romana de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea si Universitatea Apollonia din Iasi.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger