AcasăNewsGuvernul a aprobat reintregirea salariilor bugetarilor si returnarea CASS-ului catre pensionari

Guvernul a aprobat reintregirea salariilor bugetarilor si returnarea CASS-ului catre pensionari

Guvernul a aprobat, miercuri, Ordonanta de Urgenta privind reintregirea salariilor bugetarilor, dar si cea privind returnarea contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS) catre pensionari. Acestia din urma vor primi banii automat, prin taloanele de pensie, si nu vor fi nevoiti sa depuna cereri in acest sens, a precizat ministurl Muncii, Mariana Campeanu.

Intr-o prima faza, salariile bugetarilor vor creste cu 8%, incepand cu iunie 2012, urmand ca a doua transa, de 7,4 %, sa fie acordata la 1 decembrie.

Totodata, miercuri, Executivul a aprobat Ordonanta de Urgenta referitoare la returnarea catre pensionari a CASS-ului. Sumele oprite in plus pensionarilor pentru aceste contributii vor fi restituite in transe lunare, impreuna cu banii de pensie.

Pentru sumele retinute in perioada ianuarie – martie 2011, restituirea se realizeaza in transe lunare egale in perioada iunie-august 2012, iar pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011 – aprilie 2012, restituirea se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013, a explicat, miercuri, ministrul Muncii. „Aceasta restituire se face automat prin taloanele de pensii, pensionarii nu sunt obligati sa depuna o cerere la Casa Judeteana de pensii. Suma va fi automat marita”, a precizat Mariana Campeanu.

422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger