AcasăNewsGuvernul a aprobat plafonul programului Prima Casă, de 1,5 miliarde de lei....

Guvernul a aprobat plafonul programului Prima Casă, de 1,5 miliarde de lei. Câciu: „Îmi doresc să fie epuizat până la…”

(sursa foto: Facebook/Adrian Câciu)

Guvernul a aprobat plafonul pentru programul Prima Casă, pentru anul 2023, un plafon în valoare de 1,5 miliarde de lei. Anunțul a venit de la ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de guvern de joi.

În cazul în care acest plafon va fi epuizat, fondurile ar putea fi suplimentate – reiese din spusele oficialului.

„Interesul Guvernului este ca banii să ajungă cât mai rapid în economie și către beneficiari, către cetățeni”, a declarat Câciu în fața presei, de la Palatul Victoria, la finalul reuniunii Cabinetului Ciucă.

Referindu-se la Programul Noua Casă, ministrul a spus că „este un instrument prin care să sprijinim beneficiarii, mai ales pe cei tineri, pentru a-și achiziționa o locuință, cu condiții de finanțare ceva mai favorabile decât ceea ce oferă piața bancară în acest moment, mai ales în contextul în care dobâzile sunt ridicate și elementele de avans/ garanții sunt destul de limitate sau dacă vreți restrictive”.

„Îmi doresc (…) ca acest plafon pe care l-am alocat astăzi chiar să fie epuizat până la jumătatea anului și să-l putem suplimenta”, a adăugat oficialul guvernamental, în cadrul conferinței de la finalul ședinței Executivului.

Citiți și: Ce venituri trebuie să ai acum ca să poți să iei un credit pentru locuință prin programul Noua Casă

Finanțarea se acordă în lei

De altfel, încă de acum două săptămâni Ministerul Finanțelor anunța că programul Noua Casă va continua și în 2023, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei. „Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.

Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%”, transmitea ministerul, în 13 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
187 afisari

7 COMENTARII

  1. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța proiectele.
    Oferim împrumuturi persoanelor fizice: credite de consum, credite pentru locuințe, achiziții de credite, achiziții de datorii pentru a consolida toate datoriile într-un singur împrumut, împrumuturi școlare pentru studenți, împrumuturi auto.
    Vă însoțim în finanțarea proiectelor dumneavoastră, cum ar fi construcția casei, a birourilor, a afacerii dumneavoastră sau a unui proiect care necesită finanțare externă.
    Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre oferta de a fi mulțumit: Email: poulaintherese4@gmail.com

  2. Cánele asta cica se gandeste la romani!
    E foarte preocupat cum sa ne indatoreze mai mult!
    Cand un JEG similar a facut ceva útil pt noi?
    Huoooo!

  3. Analizati-i fata …
    Frunte inalta , gandeste, Barba mica si retrasa….. limitat, fara curaj public, fara asumare.
    E puternic in spatele usilor.
    Are complexe. Priveste pe sub ochi, neasumat. Nu direct .
    E caciula prea mare! Nu reprezinta poporul.

  4. Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti

  5. Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru totdeauna, PROMOȚIE CUM POT REDUCE VIAȚA FAMILIEI MELE Numele meu este doamna Clency Dexter. Locuiesc în Florida, SUA și sunt o femeie fericită astăzi? Mi-am spus că voi recomanda Broken Life și orice creditor care ar putea schimba viața familiei mele, oricui caută un împrumut. Ne-au făcut fericiți pe mine și pe familia mea, aveam nevoie de un împrumut de 250.000,00 USD pentru a-mi începe viața de văduvă cu 3 copii. Această companie de împrumut on-line și cinstita de DUMNEZEU m-a ajutat cu un împrumut de 250.000,00 USD, de fapt DUMNEZEU se teme de oameni lucrând cu o companie de împrumut de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți 100% sigur că veți rambursa împrumutul, contactați-i și spuneți-le că domnișoara Clency v-a trimis la ei. Comunicare prin e_mail:
    happyday99loanfirm@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger