AcasăNewsGuvernul a adoptat OUG privind stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază....

Guvernul a adoptat OUG privind stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază. Ministrul Agriculturii: La fermier nu există o limită privind stabilirea prețurilor – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Cabinetul Ciolacu a adoptat, în ședința de guvern de vineri, Ordonanța de urgență privind stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază.

După încheierea ședinței de Guvern din 30 iunie, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat – în contextul adoptării OUG-ului – că „nu se intervine în niciun fel asupra prețurilor de vânzare ale fermierilor, la producătorii de materii prime”.

„Precizare importantă”

Ministrul a precizat că acest act normativ a făcut obiectul „unui dialog extins” atât cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, cât și cu cei ai federațiilor reprezentative din domeniul procesării produselor alimentare. „Vreau să fac o precizare importantă: la fermier nu există o limită privind stabilirea prețurilor. Nu se intervine în niciun fel asupra prețurilor de vânzare ale fermierilor, la producătorii de materii prime, întrucât marja lor de profit este oricum una mică, având în vedere perisabilitatea materiei prime.

Prin actul normativ, instituim o formulă agreată cu toate părțile implicate, prin care se limitează, pentru o perioadă de trei luni, adaosurile comerciale practicate în procesarea și comercializarea unor produse alimentare esențiale, cu scopul scăderii prețurilor pentru aceste categorii de produse și, implicit, cu scopul creșterii puterii de cumpărare a populației”, a afirmat Florin Barbu.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii din Guvernul Ciolacu, pentru o perioadă de trei luni, „cotele de adaos comercial pentru produsele alimentare prevăzute în anexa actului normativ, cotele vor fi limitate astfel: cota de adaos comercial practicate de procesator poate fi de maxim 20% față de costul de producție al produsului, calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare, în care sunt incluse cheltuieli directe și indirecte. Cota de adaos comercial, practicată în mod cumulat pe întreg lanțul de distribuție, indiferent de numărul distribuitorilor de pe lanț, poate fi de maxim 5% față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile operaționale. Cota de adaos comercial practicată de comerciant la vânzarea cu amănuntul și cash&carry poate fi de maxim 20% față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului”.

Barbu: Vă asigur că prețul alimentelor de bază în România va scădea începând cu 1 august

„Am încredere că, odată cu acest act normativ, va crește puterea de cumpărare a românilor prin temperarea prețurilor care au crescut excesiv în ultima perioadă la alimentele de bază”, a mai declarat ministrul Barbu.

Întrebat de jurnaliști care ar fi, în medie, aceste scăderi și cam cât s-ar simți la raft, ministrul Agriculturii s-a ferit să înainteze un procent. Dar a dat asigurări că prețul alimentelor de bază va scădea, în România, începând cu 1 august.

„În funcție de costurile de producție pe care le are fiecare procesator și pe marjele de adaos comercial care au fost limitate prin acest act normativ, nu pot să vă dau un procent, dar pot să vă asigur că prețul alimentelor de bază în România va scădea începând cu 1 august”, a spus Florin Barbu.

author avatar
Andrei Coman
281 afisari

50 COMENTARII

  1. jigodiile de la sienen si celelalte nu le convine .toate paparudele insista ca nu-i bine ca porcii de la kaufland , mega image trebuiesc lasati sa puna 300 % adaos .

  2. Great blog you have here but I was curious about
    if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed in this article?
    I’d really like to be a part of online community
    where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest.
    If you have any recommendations, please let me know.
    Thanks! https://wiki.Team-glisto.com/index.php?title=Poundo_Yam_And_Egusi_Soup_In_Ontario:_A_Taste_Of_Authentic_Nigerian_Cuisine

  3. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not
    know about. You managed to hit the nail upon the top and defined
    out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
    Will probably be back to get more. Thanks http://www.aymwue.cn/comment/html/?6425.html

  4. Zau?? Fermierii se vand oricum ieftin daca nu stie min ca multinationalele nu ii prea baga in seama ,ca aduc marfa din afara sau pt alte sute de motive!!

  5. Scad 3 luni si revin la loc spre devierea electorului.
    Untul nu e aliment de baza e 20 lei pachetul?

  6. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this sort
    of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.
    Reading this information So i am happy to show that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
    I so much certainly will make sure to do not fail to remember this
    web site and provides it a glance on a relentless
    basis. https://wiki.team-Glisto.com/index.php?title=Benutzer:Bryce998665

  7. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is important and all. But think about if you added some great pictures or
    videos to give your posts more, „pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog
    could certainly be one of the most beneficial in its field.
    Terrific blog! https://Www.Themirch.com/author/ernestine58/

  8. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
    I say to you, I definitely get irked while people think about worries that
    they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well
    as defined out the whole thing without having side-effects , people could take a
    signal. Will likely be back to get more. Thanks https://wiki.prologosconsultoresasociados.cl/index.php/Usuario:UFWArnulfo

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger