AcasăNewsGuvernul, ”remaniat” cu scandal inainte de investitura

Guvernul, ”remaniat” cu scandal inainte de investitura

CONSTANTIN NITA - Pesedistul a ramas fara portofoliu, devenind ministru delegat pentru Energie

Impartirea ciolanului a spulberat orice urma de armonie uselista. Dupa ce a spart ministerele ca sa ajunga la toata lumea, Victor Ponta s-a razgandit si a mai lasat trei candidati fara portofoliu.

CONSTANTIN NITA - Pesedistul a ramas fara portofoliu, devenind ministru delegat pentru Energie

Desi figurau pe lista ministrilor plini, deja trimisa Parlamentului de catre premier, Constantin Nita (PSD), Lucia Varga (PNL) si Maria Grapini (PC) au aflat pe nepusa masa ca au ajuns pe banca ”rezervelor”.

LUCIA VARGA - Ministru delegat pentru Ape si Paduri

Cum fiecare reprezinta cite un partid, rezulta ca ”blestemul Oprea” a lovit si restul formatiunilor din USL, dupa ce UNPR a fost obligat de liberali sa-si puna pofta de ministere in cui.

MARIA GRAPINI - Din ministru plin a ajuns ministru delegat pentru IMM si Turism

Bomboana pe coliva intelegerilor deja parafate la nivelul USL a pus-o insa Mircea Dusa, care s-a dus in genunchi la Victor Ponta cerand sa-i fie inapoiate Internele, deoarece la Aparare ”nu are ce face”.

SOLICITARE - Mircea Dusa i-a cerut premierului Ponta sa nu-l puna ministru la Aparare

Foc facuti, liberalii s-au strans ciopor in biroul lui Crin Antonescu, unde i-au chemat de urgenta si pe pesedisti. Scopul: sa-l convinga (oblige) pe Victor Ponta sa semneze un acord conform caruia functiile revenite PNL sa ramana batute in cuie, indiferent ca este vorba despre portofolii sau functii de secretar de stat.

In timp ce PNL si PSD se razboiau pe fiecare zgarci al ciolanului guvernarii, membrii conducerilor celor doua Camere parlamentare asteptau stransi ciopor venirea celor doi presedinti, Valeriu Zgonea si Crin Antonescu, pentru a decide demararea audierilor viitorilor ministri. Dupa mai bine de jumatate de ora de asteptare zadarnica, Zgonea a venit, dar doar pentru a le spune ca totul se amana pentru a doua zi. Ulterior, s-a aflat ca liberalii au explodat dupa ce s-au prins ca Ponta, inainte de a le da  ministrele cerute, le-a golit de fonduri. Mai exact, a lasat Internele fara prefecturi (pe care i le-a transferat lui Dragnea, la Administratie) si Finantele fara ANAF (care a trecut, cu tot cu banii colectati, in parohia premierului).

Circul din USL, cadoul lui Basescu de sarbatori

Circul uselist nu poate decat sa-l unga pe suflet pe Traian Basescu, caruia Zgonea si Antonescu s-au grabit sa-i trimita, inca din cursul dupa amiezii, invitatia de a fi prezent la Parlament astazi, la ora 11.00, pentru a se ”bucura” impreuna cu USL de investirea guvernului Ponta II. ”E foarte bine ca se respecta protocolul si institutiile statului se respecta intre ele”, a explicat Valeriu Zgonea ziaristilor uimiti de atata gentilete manifestata fata de Basescu. Iata insa ca, in doar cateva ore, s-a demonstrat ca, pentru a-si savura cu adevarat triumful, uselistii trebuiau sa respecte nu protocolul referitor politetea institutionala, ci protocolul incheiat intre PSD si PNL atunci cand au convenit ca vor guverna ani multi si fericiti impreuna.

[poll id=”419″]

author avatar
Simona Badulescu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger