AcasăNews Guvernatorul BNR, despre pachetul de reduceri de taxe si impozite din...

Guvernatorul BNR, despre pachetul de reduceri de taxe si impozite din noul Cod Fiscal: Inaplicabil!

Guvernatorul Bancii Nationale a atras, vineri, atentia in privinta noului Cod fiscal, explicand faptul ca acest proiect cuprinde reduceri de taxe ce nu pot fi sustinute de buget.

„Pachetul acela de masuri privind reducerile de taxe si impozite este din punct de vedere economic si financiar inaplicabil”, a afirmat Isarescu, intr-o declaratie de presa. Guvernatorul a explicat faptul ca acest proiect are si parti bune, dar si ca se ajunge la un deficit semnificativ. „Eu regret faptul ca un cod fiscal, care are foarte multe elemente bune, dar cuprinde aceste reduceri de taxe, este pus in dezbatere publica cu acest pachet de reduceri. E vorba de pachetul de reduceri si faptul ca toate ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016. Pai sunt 2,3% din PIB, impact pe deficit”, a adaugat Guvernatorul BNR.

Va reamintim ca presedintele Iohannis a decis retrimiterea in Parlament a noului Cod Fiscal, spre reexaminare, iar zilele trecute premierul a anuntat ca acesta urmeaza sa fie readoptat de Legislativ, in toamna, parlamentarii fiind acum in vacanta.

author avatar
eNational
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger