AcasăNewsGuvernarea „Săptămâna viitoare”

Guvernarea „Săptămâna viitoare”

Virgil Popescu, ministrul Economiei. Sau lentoarea în luptă cu virusul

România se mișcă în reluare. Are tipicul ei, de parcă ar gândi după stilul lui Iohannis. Nu de ardelean așezat, cum credea Europa că ar fi, ci domol, prea domol, revoltător de domol pentru acest secol al vitezei. Este singurul lucru pe care președintele a reușit să-l impună până acum: lentoarea.

Virgil Popescu ministrul Economiei Sau lentoarea în luptă cu virusul

Ar fi avut nevoie România de stocuri de medicamente și echipamente de protecție în februarie? Da, dar mai avem timp, și-or fi spus guvernanții, să lămurim întâi cum e cu anticipatele. Ar fi trebuit să avem rezervele strategice refăcute? Da, dar până nu vedem cum dăm în bobi cu Cîțu nu are rost să ne apucăm de treabă.

Mai vedem, să nu ne grăbim

Ne-ar fi trebuit combinezoane pentru a ne apăra medicii? Păi de ce? În februarie nu aveam decât un singur caz de coronavirus. Să mai așteptăm, să vedem ce este. Discutăm săptămâna viitoare. Ar fi fost bine să știm de la bun început care sunt spitalele ce vor fi dedicate internării celor infectați cu COVID-19? Da, dar de ce atâta grabă, nu aveam decât un singur mort. Vedem săptămâna viitoare cum facem. Ar fi trebuit ca directorul Rîmbu, de la Suceava, să fie înlocuit din prima clipă de conducere deazastruoasă? Dom’le, să vedem, aici sunt și probleme de ordin politic, mai e și Iohannis care a decerant o medalie, nu e chiar așa ușor. Ne consultăm și poate luăm o decizie săptămâna viitoare. Nu ne-ar fi trebuit echipamente de protecție din belșug, pentru a nu ajunge să dăm din colț în colț? Lasă, dom’le, că nu e grabă. Vine săptămâna viitoare un import din Coreea și ne spălăm fața cu el. N-a murit niciun medic până acum, și-or fi spus guvernanții, putem să mai stăm. Și tot așa, din aproape în aproape, întru completarea unui tablou al prostiei și indolenței. De săptămâna viitoare veneau și ventilatoarele, cam vreo trei săptămâni la rând, veneau și mănușile, veneau și botoșii de protecție. Decretarea stării de urgență s-a făcut la trei zile după ce a fost anunțată, ordonanțele  de mâine sau pomâine, niciuna pe loc. Acum, mai nou, ministrul Economiei anunță un răsunător câștig în lupta cu epidemia. Vom avea măști de protecție pentru toată lumea, produse în țară.Stați, nu dați năvală. Deocamdată nu există, abia din din 15 aprilie se vor găsi. Adică peste nouă zile. Adică la șase săptămâni de la apariția primului caz în țară. Și la vreo trei luni și mai bine de când Orban și Iohannis știau ce pericol paște România. Mor oameni în România. Să nu ne alarmăm, dom’le, așa e la coronavirus. Vedem săptămâna viitoare la câți ajungem.

author avatar
Valentin Boeru
1.715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger