AcasăNewsGuvernantii au decis: rovinieta se scumpeste din 2014!

Guvernantii au decis: rovinieta se scumpeste din 2014!

Fac ce fac si guvernantii dau inca o lovitura soferilor particulari care, de anul viitor, vor fi obligati sa scoata mai multi bani din buzunar pentru rovinieta.

Conform ultimelor calcule puse la bataie, pretul rovinietei creste cu pana la 66% fata de pretul platit in 2013, urmand ca pretul pentru rovinieta categoriei de vehicule de transport marfa si persoane, pe anumite perioade, sa fie mai ieftin decat in acest an.

Diferenta dintre preturi este data de proiectul DPIIS (Departamentul Proiecte Infrastructura si Investitii Straine) care prevede, conform Romania TV, modificarea legislatiei cu privire la tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere.

Eway.ro anunta ca se elimina termenul de valabilitate de 90 de zile pentru rovinietele folosite de autoturisme si de vehiculele de transport marfa cu o masa mai mica sau egala cu 3,5 tone, urmand sa fie introdus un termen de valabilitate de 10 zile.

Guvernantii au aprobat solicitarea reprezentantilor Companiei Nationale de Autostraz si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) de a instala, in perioada imediat urmatoare, 18 camere de filmat si control, urmand ca pana in toamna lui 2014 alte 45 de asemenea camere sa fie instalate pe drumurile din intreaga tara.

„Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o crestere considerabila a veniturilor rezultate din aceasta taxa. Numarul mai mare de puncte de control genereaza cresterea gradului de plati voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%”, se precizeaza intr-un comunicat emis de reprezentantii CNADNR.

author avatar
Cristi Ionita
937 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger