AcasăNewsGUSTAV KLIMT, pictorul "Sarutului", omagiat de GOOGLE pe 14 iulie -...

GUSTAV KLIMT, pictorul „Sarutului”, omagiat de GOOGLE pe 14 iulie – VIDEO

GUSTAV KLIMT este celebrat, sambata, 14 iulie, la 150 de ani de la nastere. Motorul de cautare Google ii dedica un doodle special artistului austriac, inspirat de picturile sale, cea mai cunoscuta fiind „Sarutul”.

GUSTAV KLIMT s-a nascut pe 14 iulie 1862 langa Viena. In timpul vietii s-a remarcat gratie talentului si pasiunii cu care a pictat trupul feminin in toata splendoarea sa. Lucrarile artistului simbolist omagiat de Google – fie ca sunt picturi sau desene – sunt marcate de un puternic erotism.

La 150 de ani de la nasterea pictorului, Google ii dedica acestuia un doodle inspirat de picturile acestuia. Pe langa „Sarutul”, printre cele mai cunoscute tablouri ale sale se numara: „Portretul Adelei Bloch-Bauer”, „Danae”, „Doamna cu evantai”, „Gradina cu floarea soarelui” sau „Nuda Veritas”. Cat priveste faptul ca nu a realizat niciodata un autoportret, GUSTAV KLIMT spunea, potrivit Wikipedia: „Sunt mai putin interesat de mine ca subiect al unui tablou decat sunt de alti oameni, mai presus de toate de femei… Eu nu am nimic special. Sunt un pictor care picteaza in fiecare zi de dimineata pana seara…. Cine vrea sa afle ceva despte mine ar trebui sa se uite cu atentie la tablourile mele”.

Iar in 2012, la 150 de ani de la nasterea simbolistului, lucru de care ne aminteste GOOGLE, sambata, 14 iulie, tablourile lui GUSTAV KLIMT sunt printre cele mai scumpe din lume.

[youtube]homL0ySNHDU[/youtube]

470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger